Damen i midten

Damen i midten

Mode, kvinder & danmarkshistorie set gennem et stormagasins vinduer

UDKOMMER 11. APRIL

Læs mere

Damen i midten viser vej rundt i en verden af kjolesømme, hatte og handsker, mode, couture og mannequinopvisninger fra en svunden tid. Bogen ser ud gennem vinduerne i stormagasinet Magasin, der i 2018 fylder 150 år, og fortæller historien om kvinder som forbrugere, som stemmeberettigede, som kriminelle, som del af arbejdsstyrken, og ikke mindst som modeentusiaster. 

Bogen trækker linjerne helt op til i dag og undersøger, hvordan moden blev folkelig, hvordan forbruget blev identitetsskabende, og hvordan kommunikation af nye produkter og ideér også blev en slags uddannelse af den almindelige dansker. Stormagasinet blev ikke bare et vindue ud i Danmark, men også et vindue ind til en verden af orientalisme, amerikansk fascination, popstjerner og stjernedrys fra tider, steder og egne, man ellers ikke ville havde kendt til.

Undervejs i historien møder vi kritikere, politikere, kvindesagsforkæmpere (og det modsatte), forfattere og stemmer i tiden, der alle har forholdt sig til moden, stormagasinet og forbruget. Vi ser, hvordan Danmarks flytter sig fra en klasseopdeling til den næste, hvordan moden er en kommentar til skiftende tendenser i tiden, og ikke mindst hvordan muligheden for at leve et selvstændigt kvindeliv tager form.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER

ForsideForfatterfoto af Julia Lahme
Foto: Line Thit Klein
Damen i midten - Mode, kvinder & danmarkshistorie set gennem et stormagasins vinduer
Julia Lahme
1. udgave 2018
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712055808
296 sider
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Julia  Lahme

Julia Lahme

Julia Lahme (f. 1977) er cand.mag. i Europæisk Etnologi fra Københavns Universitet. Læs mere