De bortførte piger

De bortførte piger

UDKOMMER 25. APRIL

Læs mere

Under Anden Verdenskrig tvangsprostituerede japanernes hundredtusinder af koreanske kvinder. Denne roman fortæller deres historie.

Året er 1943, stedet Korea. Den 16-årige pige Hana er dykker og hjælper til med at forsørge familien med sin fangst. Men hendes liv ændrer sig for evigt, da hun i et forsøg på at beskytte sin lillesøster, Emi, selv bliver taget til fange og bortført af en gruppe japanske soldater. De tvinger Hana til at arbejde som prostitueret på et bordel i Manchuriet. Mange år senere, i 2011, er Emi i Seoul for at besøge sin datter – og finde sin søster. Emi har været tynget af sorg og skyld, siden Hana blev bortført for adskillige årtier siden, men nu mener hun at have fundet ud af, hvad der skete med hendes storesøster…

De bortførte piger er fiktion, men begivenhederne i romanen er baseret på virkelige hændelser.

Under Anden Verdenskrig bortførte og tvangsprostituerede den japanske besættelsesmagt op mod 200.000 koreanske kvinder. I årevis blev kvinderne udsat for tortur og daglige voldtægter, og mange mistede livet. I dag er kun få af dem i live. Den japanske regering gav i 2015 en officiel undskyldning og udbetalte erstatning til ofrene, men mange koreanere betragtede undskyldningen som utilstrækkelig, og begivenhederne kaster fortsat skygge over relationen mellem de to lande.

Anmeldelser og omtale

"En ikke alene smukt skrevet, men også tryllebindende beretning ... Rig på historiske detaljer." – Publishers Weekly

”Jeg slugte den på en enkelt dag. Gribende og frygtelig, men på trods af alt en historie der for mig sluttede med et smil på læben.” – Rikke, IndeksRetail

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER
Forside
Forfatterfoto af Mary Lynn Bracht

 
De bortførte piger
Mary Lynn Bracht
Oversat af: Nanna Lund
1. udgave 2018
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712054405
351 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Forfatter

Mary Lynn Bracht

Mary Lynn Bracht

Mary Lynn Bracht bor i London, men er af amerikansk-koreansk oprindelse. Læs mere