Der er ingen varer
Jyllands-Posten

Den Store Krig

EUROPÆERNES FØRSTE VERDENSKRIG

Ny og udvidet udgave af det anmelderroste værk

Dette er en udvidet og opdateret udgave af det anmelderroste værk Den store krig – nu med et helt nyt kapitel om Danmark og Første Verdenskrig.

Første verdenskrig blev en katastrofe i Europas og verdens historie. Den bestående orden brød sammen – fire imperier sank i grus, og på deres ruiner rejste der sig nye stater og styreformer, der tyve år senere sendte Europa og resten af verden ud i Anden verdenskrig.

Den store krig handler om krigens årsager og konsekvenser i den store politiks verden, men også om hvordan krigen greb dramatisk ind og satte dybe spor i almindelige menneskers liv. Den handler om, hvorfor vinderne vandt og taberne tabte, om hvad der skete på de store slagmarker på krigens mange fronter, og om hvordan krigen betød forandringer i samfundet og hverdagslivet langt fra fronterne. Og den handler ikke mindst om, hvordan krigen så ud for soldaterne og deres familier, og hvordan den blev husket, da den var overstået.

 "Bogen blev stærkt anmelderrost og har fra udgivelsen stået som det danske hovedværk om krigen 1914-1918. 10 år senere er den position uantastet, og derfor er genudgivelsen af en opdateret udgave i anledning af 100-året for krigens udbrud en gave til det historisk interesserede publikum."  Jyllands-Posten

"En fremragende indføring i den store katastrofes menneskelige lidelser og omfattende politiske konsekvenser ... en stærkt fascinerende læseoplevelse."
– Adam Holm, Politiken

"En fænomenal bog ... en bog, vi sjældent ser på vore breddegrader ... skrevet med en indsigt og et engagement, som gør bogen til et hovedværk for alle, der interesserer sig for moderne historie." – Steen Andersen, Weekendavisen

”Sørensen gør et allerede fortrinligt værk endnu bedre,” - Det Krigsvidenskabelige Selskab

"Et monumentalt værk ... bogens sider bobler af viden, indsigt og diskussioner uden at overblikket på noget tidspunkt forsvinder. Det er mageløst ... nok den bedste bog om første verdenskrig, som undertegnede har læst." – Vigand Rasmussen, historie-online.dk

"Bogen kombinerer altså på fornem vis både historien set oppefra og historien set nedefra af såkaldt ’almindelige’ mennesker" - kultur-cafeen.com


Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.


Pressemeddelelse
Forside
Billede af bogen
Forfatterfoto

Foto: privatfoto


Den Store Krig - EUROPÆERNES FØRSTE VERDENSKRIG
Nils Arne Sørensen
2. udgave 2014
Hardback
ISBN: 9788712049043
527 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

  

Nyheder
> Se alle
 

Gads Forlag har udgivet kvalitetsbøger siden 1855. Vores udgivelsesprogram omfatter romaner, biografier, historiske værker samt bøger om livsstil og sundhed.  Vi står samtidig bag Danmarks mest citerede opslagsværk, Kraks Blå Bog, og vi udgiver lærebøger til en række uddannelser, bl.a. under forlagsnavnene Gjellerup og Trojka. Forlaget ejes af G.E.C. Gads Fond, der støtter kulturelle og videnskabelige formål.