Fascisme

Fascisme

En advarsel

UDKOMMER 12. JUNI

Læs mere

Bogen er Madeleine Albrights personlige beretning om fascismen i det tyvende århundrede og en beskrivelse af, hvordan den stadig præger verden.

I betragtning af århundredets rædsler kunne man forvente, at verden i dag ville afvise åndelige efterfølgere til Hitler og Mussolini. I Fascisme: en advarsel trækker Madeleine Albright på sine egne erfaringer som barn i et krigshærget Europa og karrieren som diplomat, når hun sætter spørgsmålstegn ved den forventning.

Fascisme er stadig en trussel, viser Albright. Demokratiets fremdrift efter Berlinmurens fald er gået i stå igen. USA bliver i dag regeret af en præsident, som splitter befolkningen og håner de demokratiske institutioner, og i mange lande svækkes den politiske midte, mens yderfløjene styrkes. Ledere som Vladimir Putin og Kim Jong-Un benytter mange af de samme metoder, som fascisterne brugte i 1920’erne og -30’erne.

Fascisme: en advarsel er en bog til tiden, men den er relevant til alle tider. Den er skrevet af en kvinde, som ikke bare har studeret historien, men formet den. Og bogen viser, hvilke dele af historien vi er nødt til at forstå, og de spørgsmål vi må stille, hvis vi skal undgå at gentage fortidens tragiske fejl.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.


Pressemeddelelse
KOMMER
Forside 

Forfatterfoto af Madeleine Albright
Foto:  Timothy Greenfield-Sanders

Fascisme - En advarsel
Madeleine Albright
Oversat af: Uffe Gardel
1. udgave 2018
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712056775
302 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Forfatter

Madeleine Albright

Madeleine Albright

Madeleine Albright har været amerikansk diplomat og politiker Læs mere

Lignende bøger