Historien om Danmark

Historien om Danmark

Oldtid og middelalder

UDKOMMER 7. APRIL

Læs mere

Historien om Danmark begyndte for længe siden. Denne bog fortæller om det landområde, der dukkede frem, da isen smeltede og de første mennesker kom vandrende.

Bogen er det første af to bind, som tilsammen fører historien frem til vores egen tid. Her kan man læse om stenalder, bronzealder, jernalder, vikingetid og middelalder, rensdyrjægere og de første bønder, om moselig, skattefund og våbenofringer, om hærgende vikinger og fromme missionærer, om kirker og kunst, om blodige borgerkrige og blomstrende hofkultur og meget, meget mere.

Historien om Danmark er en moderne, nyskrevet danmarkshistorie, der fortæller både alt det, man skal vide for at forstå vores historie, og en hel del, som man strengt taget ikke behøver at vide – men som er enormt spændende alligevel.

Forfatterne til bind 1 er arkæolog Jeanette Varberg og historiker Kurt Villads Jensen. 

Udgivet i samarbejde med DR.

Quiz
Du svarede korrekt på ud af 5 mulige svar.
Dannebrog

A) Flaget Dannebrog har siden middelalderen været et af de vigtigste symboler for Danmark. Det faldt ned fra himlen under et af de store danske korstog i middelalderen. Var det under slaget ved

Gåsetårnet
  1. B) Vordingborg var en af Danmarks vigtigste kongeborge i middelalderen. Det eneste af borgens mange tårne, som er bevaret i dag, er Gåsetårnet. Hvem byggede det?
Jyske Lov
  1. C) Jyske Lov blev udstedt i 1241 og fik indflydelse på alle senere danske love. Hvordan lyder den første sætning i loven?
Skånemarkedet
  1. D) Skånemarkedet ved Øresund tiltrak store mængder af handlende fra hele Nordeuropa hvert år. Sæsonen var kort, men enorme summer blev omsat, og den danske konge fik told og afgifter. Hvad handlede man med på Skånemarkedet?
Saxo
  1. E) Saxo skrev Danskernes historie omkring 1200, en fængslende beretninger med mange fantastiske detaljer. Saxos hovedperson er Absalon, som grundlagde København. Var Absalon
Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
KOMMER
    

Forside
  Forfatterfoto af Kurt Villads Jensen
Foto: DR


Forfatterfoto af Jeanette Varberg
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

 
 
Historien om Danmark - Oldtid og middelalder
Jeanette Varberg & Kurt Villads Jensen
1. udgave 2017
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712052715
400 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfattere

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg (f. 1979) er arkæolog fra Moesgård Museum. Læs mere

Kurt Villads Jensen

Kurt Villads Jensen

Kurt Villads Jensen (f. 1957) er historiker fra Stockholms Universitet. Læs mere