Til Kaffeslabberas

Til Kaffeslabberas

I denne kombinerede foto-, strikke- og samtalebog fører syv garvede damer med mod på livet syv danske designeres og kunstneres ideer ud i livet.

Pris: 249,00 kr.
Køb

Læs mere

Med Kasper Eistrup, HuskMitNavn, Mads Nørgaard, Cathrine Raben Davidsen, Henrik Vibskov, Vilsbøl de Arce og Stine Maria Aalykke.

I Danmarks vel nok første kombinerede foto-, strikke- og samtalebog møder ovennævnte syv designere og kunstnere syv garvede damer med mod på livet – nemlig de kvinder fra strikkeklubben Kaffeslabberas, som skal føre ideerne ud i livet. Og som læserne dermed også får mulighed for at skabe selv. Her er bl.a. mulighed for at strikke et ægte HuskMitNavn-kunstværk på en sweater, strikke en bodystocking med headpiece, sokker, børnesweatre, eller lave et spøgelse, en pude eller en kopvarmer formet som en pingvin.

Bogen igennem kommer de syv ældre kvinder med deres livserfaring og anskuelser, når de mødes til kaffe og kage med nogle af landets mest toneangivende designere og kunstnere. Nysgerrighed og åbenhed er nøgleordet for samarbejdet på tværs af alder, uddannelse og ståsted. Hvem der har fat i den lange ende af garnnøglet kan være svært ved at afgøre, men samtalerne emmer af glimt i øjet, kvindernes mod til at udfordre sig selv, og en fin forståelse for hinandens talenter, generationerne imellem. Langsommeligt håndværk er oppe i tiden – måske fordi tid er vores dyrebareste ressource.

Strikkeklubben Kaffeslabberas blev startet på Amager i 2008 på initiativ af den dengang 27-årige designer Susanne Hoffmann og fire kvinder fra ældrecentret Sløjfen. I dag mødes ti strikkesøstre hver tirsdag for at strikke trøjer, strømper, halstørklæder og meget andet, som bliver solgt i butikkerne Mads Nørgaard-Copenhagen og Henrik Vibskov Boutique. Overskuddet går til Sløjfens kaffekasse, der finansierer foredrag, fester og udflugter for alle ældrecentrets medlemmer.

De syv strikkende kvinder er: Ketty Brøgger, Erna Christensen, Birthe Mandix, Irene Menche, Lilly Mary Nielsen, Hilda Nielsen og Annelise Rasmussen.

Bogen er udstyret med forord af Gudrun Hasle, fotos af Mads Emil Hilmer og tekster af Jesper Knudsen.

Se strikkedamerne i TV2 Nyhederne

Se film med Kaffeslabberas :


Mormor og Henrik Vibskov

Lilly og Kasper Eistrup

Annelise og HuskMitNavn

Erna og Mads Nørgaard

Birthe og Vilsbøl de Arce

Ketty og Stine Maria Aalykke

Tut og Cathrine Raben Davidsen

Se Til Kaffeslabberas i TV2 Lorry Lounge.

Omtale og anmeldelser

Til Kaffeslabberas blev udvalgt i kategorien Fagbøger af komitéen for Årets Bedste Bogarbejde 2011.

"Der er både fint børnestrik, sokker og tørklæder, og så er der de skøre ting som strikkede spøgelser og rygmærker til babyer. Hvis du er på udkig efter en ny strikkebog med let tilgængelige og kommercielle strikkevarer, så vil du blive skuffet over "Til Kaffeslabberas". Hvis du holder af at høre din bedstemor fortælle om gamle dage, vil du synes denne bog er hyggelig. Og hvis du synes, mødet mellem helt forskellige mennesker er fascinerende, vil du også holde af denne bog." - bornibyen.dk

"Bogen er et helt unikt værk i sig selv, med smukke fotos, spændende mennesker, fine samtaler og sjove, skøre, finurlige strikkeopskrifter, der forener håndværk med spændende design. Mød Kasper Eistrup og Lilly, Henrik Vibskov og mormor, Mads Nørgaard og Erna og flere andre i samtaler om stort og småt, kaffe og kage og masser af hjemmestrik, – selv bogomslaget er strikket og du finder opskriften på indersiden. Helt vildt genialt!" - bogblogger.dk

Til Kaffeslabberas
Susanne Hoffmann
1. udgave 2011
ISBN: 9788712046967
190 sider, illustreret, indbundet
Pris: 249,00 kr.

Kig i bogen