Åh, Aarhus

Åh, Aarhus

Rapport fra syv fodrejser ad indfaldsveje, stræder og gågader på sporet af det helt særlige aarhusianske

-Nordjyske Stiftstidende
Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Det går rigtigt godt i Aarhus. ARoS, Dokk1, Sculpture by the Sea og Moesgaard Museum trækker besøgende til fra hele verden, mens michelinstjerner langsomt drysser ned over byens restauranter. Og AGF er (indtil videre) tilbage i Superligaen.

Således fyldt med selvtillid springer Aarhus op på den internationale scene som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Millioner af sydeuropæere, der aldrig tidligere har kendt til byens eksistens, vil nu pludselig med undren læse begejstrede reportager og se spændende tv-udsendelser fra Danmarks næststørste by. Også mange danskere vil for første gang stifte indgående bekendtskab med Aarhus. En by, der tilsyneladende er drevet af lige dele kulturelt storhedsvanvid og latent mindreværdskompleks.

Men pråliiåhørhærægår, som man siger, når udenbys besøgende skal have forklaret specialiteter som kamikazetrafikken på Ringgaden, lugten af ramsløg i Riis Skov, den ny klassekamp i Øgadekvarteret, smedejernsgitrene i Skåde Bakker, de løsthængende skjorter på Café Casablanca, blomstersælgeren i Regina Arkaden, opfindelsen af negerbollen i Klostergade og det blodige udfald af den store mågekrig i Aarhus Ø.

Åh, Aarhus er en kærlig-ironisk rapport i tekst og fotos fra syv vandreture ad de store indfaldsveje til Danmarks kontinentale hovedstad.

Anmeldelser og omtale

 "Det er godt gået, at Stig Olesen har indfanget hele Aarhus i én bog. Ikke blot nøjes han med at observere på sin vandring, men giver også fortællingerne tyngde med vigtige historiske begivenheder og spøjse scenarier fra en fjern tid i byen. (...) Og så er bogen både velskrevet og smukt illustreret. (...) Er du aarhusianer eller ej, bør du smide fødderne op, mens Stig Olesen går de mange skridt for dig. Der venter dig mange nye perspektiver på den europæiske kulturhovedstad." - Nordjyske Stiftstidende

 ”Hvor er den bare god, for ikke at skrive vidunderlig. (…) Fantastisk bog.” - Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

  Pressemeddelelse

Forside
     


 

Forfatterfoto af Stig Olesen
Foto: Carsten Ingemann

Foto af fotografen Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
 
 
Åh, Aarhus
Carsten Ingemann & Stig Olesen
1. udgave
Hardback
ISBN: 9788712053101
Antal sider: 235 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 20-01-2017

Kig i bogenForfattere

Carsten Ingemann

Carsten Ingemann

Læs mere

Stig Olesen

Stig Olesen

Læs mere

Åh, Aarhus