17 bud på en bedre verden

17 bud på en bedre verden

Hvordan kan iværksætteri hjælpe os med at nå FN’s 17 nye verdensmål?

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Kan skønhedsindustrien forandre verden? Hvordan kan iværksætteri hjælpe os med at nå FN’s 17 nye verdensmål? Hvad består en bæredygtig menu af ifølge en michelin-kok? Hvordan kan kunst, kreativitet og viden for videns skyld støtte global udvikling? 

I 2015 vedtog FN 17 ambitiøse verdensmål for en bæredygtig fremtid. Målene udgør en milepæl for den globale udviklingsdagsorden og sætter kursen for verdens og menneskehedens fælles indsats for at skabe en bedre verden frem mod 2030. Nu, et år efter vedtagelsen, er tiden kommet til at handle – og ikke mindst i lyset af, at der anslås at mangle investeringer for svimlende 2,5 billioner dollars årligt, er en ting sikker: Der skal tænkes nyt og originalt.
 
For hvordan skaber vi egentlig en bedre verden? Og hvordan indfrier vi de 17 verdensmål? De spørgsmål har 21 vidt forskellige personligheder fra hele verden forsøgt at besvare i bogen 17 bud på en bedre verden. Opgaven har været ligetil: Hvis du havde ét skud i bøssen, hvilken ide ville du så foreslå verden at forfølge? 

Svarene spænder vidt: En indisk entreprenør illustrerer, hvordan digital teknologi har potentiale som fattigdomsbekæmper. En italiensk fysiker viser, hvordan viden for videns egen skyld kan fremme bæredygtighed. Og Australiens første kvindelige premierminister viser, hvordan skønhedsindustrien med enkle midler kan sikre uddannelse til piger i hele verden. 

17 bud på en bedre verden rummer inspirerende og originale ideer fra hele verden og er tænkt som inspiration til os alle – både de politikere, der skal sikre forandring, men også til alle os andre, der har et personligt ansvar for at skabe en bedre verden.

Blandt bogens bidragydere er:

  • Julia Gillard, tidl. premierminister i Australien
  • Dan Barber, Michelin-kok på Manhattan, New York
  • Angel Gurría, Generalsekretær for OECD
  • Fabiola Gianotti, Direktør for CERN
  • Mogens Lykketoft
  • Kailash Satyarthi, modtager af Nobels Fredspris 2014
  • Annie Leonard og Daniel Mittler, Greenpeace
  • Olafur Eliasson

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside                                                
17 bud på en bedre verden
Redigeret af: Henrik Skovby, Kristian Kampmann & Stig Tackmann
1. udgave 2016
Softcover m. flapper
ISBN: 9788793229211
Antal sider: 200
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Historika
Udgivelsesdato: 13-09-2016

Kig i bogen