Aage, Ejner og Elna

Aage, Ejner og Elna

I denne smukke bog skildrer Søren Ryge Petersen og fotografen Marlene S. Antonius de tre søskende Aage, Ejner og Elna og deres liv i landsbyen Harreby i Sønderjylland. Her blev de født i 1920’erne, og her har de stadig deres fælles hverdag.

-Politiken
Pris: 249,00 kr.
Køb

Læs mere

Ingen af de tre er blevet gift. Engang var Aage og Ejner aktive landmænd, men nu er de blevet for gamle. Der er ingen sønner til at overtage gården. Så jorden er solgt eller lejet ud til de store.

Den danske landbokultur har på mindre end 100 år ændret sig til ukendelighed, og Marlene var ude i sidste øjeblik med sit kamera, da hun forevigede den ydmyge dagligdag i Harreby. Når Aage, Ejner, Elna og deres jævnaldrende er borte, findes motiverne ikke mere. Ordene og tankerne gør heller ikke.

I bogen lader Søren Ryge derfor også de tre selv kommentere fotografierne af bygningerne, genstandene og den hverdag, som er ved at forsvinde. Dermed kommer man langt ind i selv de mindste detaljer, og bogen bliver et levende og meget personligt portræt af de tre søskendes dagligdag. Et stykke kulturhistorie af den slags, man sjældent får beskrevet, fordi det i bund og grund handler om helt almindelige mennesker. For sådan er det jo. Hvert eneste billede fortæller en historie. Nogle gange hjælper ordene bare til. En enkelt sætning eller en hel side.

For en ordens skyld: Aage er hovedpersonen, fordi han snakker uafbrudt. Elna siger en lille smule, og Ejner næsten ingenting. Sådan har det vistnok altid været…

Se Aage, Ejner og Elna i TV Syd

Anmeldelser og omtale

"Denne bog skal ikke alene læses, men i høj grad også ses." - Kristeligt Dagblad

  "Projektet fremstår meget sympatisk, og det tjener som nævnt til både Søren Ryge Petersens og Marlene S. Antonius’ ære at have skrevet denne lille del af danmarkshistorien." - Lars Schwander, Politiken

  "Den nerve, der risler gennem disse tre ældre menneskers livsindstilling, fanger Søren Ryge og Marlene S. Antonius med fintfølende talent.” - Vejle Amts Folkeblad.

"Fremragende og bevægende kulturhistorie." - DBC

Aage, Ejner og Elna
Marlene S. Antonius & Søren Ryge Petersen
1. udgave 2012
ISBN: 9788712047438
Antal sider: 160 sider, halvbind, illustreret
Pris: 249,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 25-05-2012

Forfattere

Marlene S. Antonius

Marlene S. Antonius

Fotograf og designer. Læs mere

Søren Ryge Petersen

Søren Ryge Petersen

Søren Ryge Petersen er tv-vært, journalist, forfatter og filosof. Læs mere

 

Se film

Se film fra udgivelsesfesten i Sønderjylland

Kig i bogen