Guld og bedrag

Guld og bedrag

De risikerede alt for at snyde nazisterne

Et stykke overset Danmarkshistorie.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Det lyder som plottet i en Alistair MacLean-roman, men er et stykke overset Danmarkshistorie.

I foråret 1939 besluttede den danske regering og Nationalbanken i dybeste hemmelighed at føre de samlede danske guldreserver, mere end 20 ton, ud af landet, så det ikke faldt i tyskernes hænder. Det var en ualmindeligt risikabel operation, og hvis den var slået fejl, kunne det have fået helt uoverskuelige følger for Danmark.

Men planen lykkedes. Guldet blev bragt i sikkerhed; og da tyskerne i juni 1941 bankede på Nationalbankens døre for at spørge efter det danske guld, kunne direktør Bramsnæs høfligt oplyse tyskerne om, at der desværre ikke var noget!

Guld og bedrag er historien om de dramatiske dage, da beslutningen blev truffet. Den beskriver, hvem der vidste hvad, og hvordan selve den hemmelige operation fandt sted; hvordan guldet i nattens mulm og mørke blev hentet op fra bankens kældre, kørt med tog til Stockholm og Oslo for siden at blive udskibet fra Bergen til USA. 

Anmeldelser og omtale

"(...) den er oplysende, afsindig interessant og et vidnesbyrd om det store mod, der måtte til for både at bryde Danmarks love og bedrage tyskerne" - candmor.dk

"(…) jeg blev oplyst på et højt niveau, og det var en fornøjelse.” - god-bog.dk

"Det er en både drabelig og forrygende historie, som journalisten og forfatteren Henrik Denta har gravet frem i nærværende bog." - Historie Online

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.


Pressemeddelelse
Forside

Billede af bogen
Forfatterfoto af Henrik Denta

Foto: Henrik Freek Christensen

Guld og bedrag - De risikerede alt for at snyde nazisterne
Henrik Denta
1. udgave 2015
Hardback
ISBN: 9788712050490
210 sider
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

 

Forfatter

Henrik Denta

Henrik Denta

f. 1957, uddannet journalist. Læs mere