Holmens Kirke

Holmens Kirke

UDKOMMER 29. AUGUST

Læs mere

Siden Christian IV lod Frederik II´s gamle ankersmedje ombygge til kirke for Søværnet, har Holmens Kirke, som blev indviet i 1619, indtaget en plads som en af de mest spektakulære kirker i Danmark. Ud over at være kirke for Søværnets personel, har Holmens Kirke gennem århundrederne også fungeret som almindelig sognekirke og er gentagne gange blevet anvendt til højtideligholdelser af nationale mærkedage og begivenheder i Kongehuset.

Denne bog fortæller hele den fascinerende historie om Holmens Kirke, både om selve bygningens historie og om dens indretning og inventar med bl.a. Abel Schrøder den yngres prægtige træskårne altertavle og prædikestol. Man kan læse om sognet og menighedens historie, om kirkens særlige betydning for Søværnet og om de mange begravelser i kirken af bl.a. nationale søhelte som Tordenskiold og Niels Juel. Dertil kommer det helt særlige musikliv igennem flere århundreder med Niels W. Gade og Thomas Laub blandt kirkens organister.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
KOMMER                                              


Forside

Holmens Kirke
Claus Røllum-Larsen, Eva de la Fuente Pedersen, Peter Thyssen, Michael Bregnsbo & Ulla Kjær
1. udgave 2019
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712057444
Antal sider: 256
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Lignende bøger