Klima og Kosmos

Klima og Kosmos

En ny teori om global opvarmning

Forskerne er enige om, at kloden er blevet varmere i løbet af det sidste århundrede. Men ved vi i virkeligheden, hvordan det er gået til?

Pris: 249,00 kr.
Køb
Læs mere

Denne bog gennemgår en dristig og kontroversiel ny teori om den globale opvarmning. Som klimafysikeren Henrik Svensmark og den prisbelønnede videnskabsskribent Nigel Calder forklarer, synes et samspil mellem skyerne, Solen og partikler fra eksploderende stjerner - også kaldet kosmiske stråler - at have langt større indvirkning på klimaet end den menneskeskabte CO2.

Denne konklusion stammer fra Svensmarks forskning ved Danmarks Rumcenter, hvor det for nyligt er blevet påvist, at de kosmiske stråler spiller en uventet rolle for dannelsen af skyer. Og i løbet af det sidste århundrede er der blevet færre kosmiske stråler, fordi Solen i kraft af øget aktivitet har slået mange af dem på flugt. Færre kosmiske stråler betyder færre skyer og en varmere klode.

Teorien fremkommer på et tidspunkt med intens debat om klimaændringer. Motiveret af et ønske om en troværdig naturvidenskab opfordrer Svensmark og Calder deres læsere til at lægge alle forudfattede meninger om den menneskeskabte globale opvarmning til side og at kaste et nyt blik på naturens egen rolle i dette varmeste af alle varme politiske spørgsmål.

Klima og Kosmos - En ny teori om global opvarmning
Henrik Svensmark & Nigel Calder
Oversat af: Jan Teuber
Pris: 249,00 kr.