Alene hjemme

Alene hjemme

Anna-Klara tager med sin nye ven Herman hjem. Hermans hus er stort og stille. Der er meget ordenligt. Slet ikke som hjemme hos Anna-Klara, hvor alt er rodet og trangt.

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Anna-Klara tager med sin nye ven Herman hjem. Hermans hus er stort og stille. Der er meget ordenligt. Slet ikke som hjemme hos Anna-Klara, hvor alt er rodet og trangt.

Hermans forældre er på arbejde, så Anna-Klara og Herman er alene hjemme i huset, der er fyldt med de mest mærkværdige ting. Som glasstatuen uden hoved og fryseren, der spytter isterninger ud.

Da de bliver sultne og ikke kan finde andet end en klam pølse og en muggen ost i køleskabet, tager Anna-Klara sagen i egen hånd. Hun er trods alt verdens bedste til at bage pandekager!

Men pludselig er køkkenet fyldt med røg, og noget begynder at hyle virkelig højt...

I Alene hjemme er de gennemgående temaer realisme, hverdag, venskab og tolerence.

Lektørudtalelse

Alene hjemme

Kort om bogen:
En ny dreng begynder i Anna-Klaras klasse, og de bliver hurtigt venner, selvom de er ret forskellige. Fin bog, især til højtlæsning for de 6-9-årige, men kan selvlæses fra 10 år

Beskrivelse:
Anna-Klaras bedste veninde er rejst, og pludselig kommer der en ny dreng i klassen. Han hedder Herman og skal sidde ved siden af Anna-Klara. Herman er helt anderledes end Anna-Klara, og så elsker han insekter. En dag inviterer Anna-Klara ham med hjem, men der er fuld gang i hjemmet. Anna-Klaras forældre er nemlig skilt, og hun bor nu med mor, bonusfar, storebror og hendes baby-søster. Der er altid meget gang i Anna-Klaras hus. De beslutter sig for at gå hjem til Herman, og her er helt modsat. Han er alene hjemme, hans mor kommer sent hjem og hans far er i Zürich. Det er meget anderledes at være hjemme ved Herman, og selvom klokken er blevet mange, er Hermans mor stadig ikke kommet. De to børn bliver lidt urolige, for hvorfor kommer hun ikke?

Vurdering:
Dette er en fin bog om, hvor forskellige vores hjem kan være. Desuden er historien bygget op omkring utrygheden ved at skulle være alene hjemme, samtidig med at den beskriver et spirende venskab trods forskelligheder. Børn vil let kunne genkende de forskellige scenarier og vil finde historien spændende

Andre bøger om samme emne/genre:
Bogen minder mig om Helena Bross' serie "Klassekammerater", fx Ny i klassen

Til bibliotekaren: 
Anbefales indkøbt til alle biblioteker

Skrevet af Henriette Olesen

Alene hjemme
Kajsa Gordan & Sofia Nordin
Oversat af: Klavs Brøndum
Illustrator: Matilda Salmén
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år
LIX: 22,00
LO: 12,80
ML: 9,20
ISBN: 9788762733725
Antal sider: 70
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 27-11-2020