Christianshavnerliv

Christianshavnerliv

Gennem 400 år

UDKOMMER 16. AUGUST

Læs mere

Christianshavn har en helt særlig rolle i hovedstadens historie. Grundlagt som fæstningsby af Christian 4. blev bydelen efterhånden centrum for Københavns handel og søfart, ikke mindst koloni- og slavehandel. Derfor blev Christianshavn også et omdrejningspunkt for indvandring og kontakter til hele verden i gennem århundreder.

I 1800-tallet blev Christianshavn et arbejder- og industrikvarter med bl.a. B & W, landets største arbejdsplads. Men bydelen bevarede sin helt særlige identitet og blev efterhånden centrum for politiske og sociale protestbevægelser – med Christiania, som det mest kendte eksempel.

Christianshavnerliv er den første samlede fremstilling af bydelen Christianshavns historie og udvikling fra dens grundlæggelse i 1618 frem til i dag. Bogens hovedfokus er at fortælle om livet i bydelen; om sømænd og arbejdere, om fattigdom og sygdom, og i det hele taget hvordan ”almindelige” mennesker har levet under kvarterets skiftende forhold som dynamisk søfarts- og handelsby, et fattigt og overbefolket arbejder- og industrikvarter og i vore dage en malerisk og attraktiv ”by i byen”, der nu også omfatter de tidligere så lukkede områder som Holmen, Margretheholm og Refshaleøen.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.


Pressemeddelelse
KOMMER

Forside 

Forfatterfoto af Jane Lytthans


Forfatterfoto af Anders Bjørn 
Christianshavnerliv - Gennem 400 år
Anders Bjørn & Jane Lytthans
1. udgave 2018
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712057451
Ca. 400 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Forfattere

Anders Bjørn

Anders Bjørn

Anders Bjørn, f. 1947, er cand.mag. i historie og religion og gennem mange år lektor på Christianshavns Gymnasium. Læs mere

Jane Lytthans

Jane Lytthans

Jane Lytthans, f. 1944, er cand.phil. i folkloristik med speciale i kulturmøder og lokalidentitetens forandring på Christianshavn. Læs mere