En planet fyldt med plastic

En planet fyldt med plastic

Og hvad du kan gøre for at hjælpe

Der er plastic alle vegne, og det skader vores planet.

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Plastic skaber alle mulige problemer for Jorden. Lige fra dyr, der tror, at plastic er mad, til affaldsøer af plastic rundtomkring i verdenshavene.

Men den gode nyhed er, at vi faktisk kan gøre noget ved det. Læs om nogle af de opfindsomme måder, vi forsøger at løse det på. Og smøg så ærmerne op – det er nemlig op til os alle sammen at gøre tingene bedre.

Lektørudtalelse

En planet fyldt med plastic og hvad du kan gøre for at hjælpe

Kort om bogen:
Har du nogensinde tænkt på, at plastic skaber alle mulige problemer på hele Jorden? Denne bog fortæller om, hvordan plastic bliver lavet, og hvordan du kan genbruge det, så det ikke skaber problemer for naturen og for dyrelivet. Fyldt med masser af farvede tegninger. Fra 5 år.

Beskrivelse:
Stor kvadratisk bog om emnet plast. Gennem en række afsnit fortælles om, hvordan plast bliver fremstillet, og hvor langt tid, det tager at blive nedbrudt biologisk. Undervejs er farvede illustrationer, fx et verdenskort, der viser de store affaldsøer af plast i verdenshavene. Bogen har idéer til alternativer til plastic i hverdagen og til, hvordan man kan genbruge plastic. Bogens tekst varierer i størrelse, og der er små hjælpetekster til billederne.

Vurdering:
Bog om et aktuelt emne, der vil interessere både børn og voksne. Teksten er sparsom, men fyldt med faktaoplysninger. Pga. de mange farvede illustrationer, vil bogen kunne bruges helt ned til førskolebørn og til de yngste skolebørn. Bogen går ikke i dybden med emnet, men giver et udmærket oplæg til problemerne med plastic og miljøet, som kan danne grobund for videre snak om emnet.

Andre bøger om samme emne/genre:
Der findes ikke andre bøger om plastic, som henvender sig til børn helt ned til 5 år. Plastik og Plast i havet er begge letlæste bøger til skolebørn, som har brudt læsekoden. De har knap så mange illustrationer, men kommer mere i dybden med emnet.

Til bibliotekaren: 
Emnet er meget aktuelt, og bogen er derfor interessant i både børnebiblioteket og i PLC. Anbefales.

Skrevet af Stine Veisegaard

En planet fyldt med plastic - Og hvad du kan gøre for at hjælpe
Neal Layton
Oversat af: Klavs Brøndum
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år, 10-12 år
ISBN: 9788762733244
Antal sider: 32
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 24-01-2020