Flagstad

Flagstad

Billedværk om kunstneren Henrik Flagstad.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Et smukt billedværk om kunstneren Henrik Flagstad, hvis grafiske arbejder belyses fra både journalistisk og kunsthistorisk side, ligesom Flagstad selv fortæller om sit arbejde som billedkunstner. Bogen rummer også et interview med Politikens tidligere chefredaktør Herbert Pundik, der i sin tid fastansatte Flagstad som tegner.

Henrik Flagstads parallelle tilværelse som anerkendt kunstner på kunstscenen og som bladtegner i dagspressen er unik. Han  er især kendt for illustrationer og reportagetegninger til dagbladet Politiken udført i zinkografi (de såkaldte ”krattere”) og ’Dagens tegning’ udført i scraperboard. Et stort udvalg af disse særligt udviklede grafiske arbejder indrammes i bogen af afsnit med Flagstads koldnålsraderinger fra tiden på Kunstakademiet midt i 1960’erne og eksempler på de nyeste tryksværte- og computerkrattede arbejder fra 2009 og frem.

Terroraktionen i Paris den 7. januar 2015 mod den franske satireavis Charlie Hebdo, hvor flere af bladets tegnere blev dræbt, udgør en grum baggrund for aktualiteten i Henrik Flagstads arbejde. Attentatet har i den grad aktualiseret offentlighedens fokus på, hvordan den enkelte tegner lægger snittet i sin politisk kommenterende form. Det er her Flagstads ”snit” er interessant, fordi han emne for emne tegner sig frem til en stillingtagen, der aldrig passer med forudfattede politiske eller idelogiske standpunkter.

Tekstbidrag fra Lisbeth Bonde, Søren Vinterberg og Henrik Flagstad selv.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

  Pressemeddelelse


Forside
      

Forfatterfoto af Henrik Flagstad

 
 
 
Flagstad
Henrik Flagstad
1. udgave 2017
Hardback
ISBN: 9788712053606
Antal sider: 192
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 08-06-2017

Kig i bogen

Forfatter

Henrik Flagstad

Henrik Flagstad

Henrik Flagstad, f. 1939, kom efter Kunsthåndværkerskolen (1956-1960) på Kunstakademiets malerskole, hvor han gik 1962-1969. Læs mere