Girltopia (1) Pigerne har magten

Girltopia (1) Pigerne har magten

Første bind i en trilogi, hvor tempoet i den både dystopiske og humoristiske serie om hovedpersonen Clara er højt.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Første bind i en trilogi, hvor tempoet i den både dystopiske og humoristiske serie om hovedpersonen Clara er højt.

Det er nemt for læseren at identificere sig med 12-årige Clara, der prøver at finde vej i en verden, der pludselig er helt anderledes; med forældrenes skilsmisse og med fraværet af mænd og drenge.

Clara opdager, at hun trods sin usikkerhed er stærk, og hun finder en helt ny tro på sig selv.

En bog, der taler ind i tidens ånd med seje, selvstændige piger.

For både piger og drenge, men nok mest for piger, fra 10 år.

Lektørudtalelse

Girltopia

Kort om bogen:
Hvordan vil man kunne klare sig i en verden, hvor der kun er piger. Det må Clara finde ud af, da alle drenge og mænd i byen pludselig rammes at en mystisk sove-virus. Girlpower på højeste plan for især piger i alderen 10 år.

Beskrivelse:
En helt almindelig dag bliver pludselig til en helt ualmindelig dag. Da Clara kommer i skole, begynder det at gå op for hende og hendes veninder, at alle byens drenge og mænd er ramt af den samme mystiske sove-virus. Til at starte med nyder pigerne, at alle drengene ikke er i skole. De sætter sig, hvor de vil, de taler om, hvad de vil, og de er ikke bange for at blive gjort til grin, men efterhånden som dagen går, bliver de mere og mere bekymrede for deres fædre og brødre. Claras mor er læge og forsker i sygdommen, så hun arbejder meget, men ikke nok med det, så er Claras mor og far flyttet fra hinanden, og Clara er meget bekymret for hendes far, der skulle være taget på fisketur. Det er nu, pigerne må være stærke og stå sammen for at finde en løsning.

Vurdering:
Bogen er en rigtig girlpower-bog, hvor læseren har let ved at identificere sig med Clara. Selvom temaet er en mystisk virus, tumler Clara med helt almindelige hverdagsproblemer såsom skilsmisse, usikkerhed, veninder og at forholde sig til en anden verden, end den man kender. Sproget flyder og tempoet er højt i denne gode pigebog.

Andre bøger om samme emne/genre:
Selvom bogen er dystopisk, kan den sammenlignes med bøger i "Sommerfugleserien", da den også handler om relaterbare teenageproblemer.

Til bibliotekaren: 
Anbefales til anskaffelse på alle biblioteker.

Skrevet af Henriette Olesen

Girltopia (1) Pigerne har magten
Hilary Rogers
Oversat af: Christa Leve Poulsen
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 10-12 år, 13+
ISBN: 9788762732636
Antal sider: 222
Pris: 199,95 kr.
Serie: Girltopia
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 21-02-2020