Hvad er det for en lyd?

Hvad er det for en lyd?

Rumle, rumle... Hvad er det for en lyd?

Pris: 269,00 kr.
Køb
Læs mere

Kan det være træerne, der knager? 
Eller vinden, der suser?
Eller er det bækken, der bruser?

En morgen bliver sælen Magnus vækket af en mærkelig rumlen, og han begiver sig af sted gennem Arktis for at finde ud af, hvor den underlige lyd kommer fra... Hare, Ugle, Ræv og Isbjørn prøver at hjælpe, men det bliver Hvalros, der løser mysteriet.

Denne sjove og smukt illustrerede billedbog foregår i Arktis og egner sig godt til en hyggelig højtlæsningsstund.

Lektørudtalelse

Hvad er det for en lyd?

Kort om bogen:
Rumle rumle, hvad er det mon for en lyd, sælen Magnus vågner op til? Sjov og lærerig billedbog om dyr, der lever på Arktis. For børn fra 3-6 år.

Beskrivelse:
Sælen Magnus lever i Arktis, og en morgen hører han en underlig rumle-lyd, han ikke ved, hvor kommer fra. Det er ikke vinden, havet eller et isbjerg. Men hvad er det så? Magnus får hjælp af haren, uglen, ræven og isbjørnen, der heller ikke kan identificere lyden. Men hvalrossen sender Magnus ned i havet for at fange rejer, for han har regnet ud, at Magnus er sulten, og at det er hans knurrende mave, der siger lyden. Efter dyrene har spist, lægger de sig til at sove, og så kommer er en ny lyd. Nemlig rumlen fra en søvnig sæl, der snorker. Bagerst i bogen er en lille beskrivelse af Arktis og de dyr, der er med i historien. Dette er engelske Naomi Howarths debut på dansk.

Vurdering:
Det er en sød højtlæsningshistorie med et lille mysterie, som læseren kan være med til at opklare. Man får lidt at vide om Arktis og dyrene deroppe, og der er en lille smule klimaforandringer ind over i faktaene sidst i bogen. Tegningerne er meget smukke. De er en blanding af forskellige teknikker, og der bruges en skøn farvepalet. Man mærker næsten kulden ved bare at se på dyrene og det miljø, de lever i.

Andre bøger om samme emne/genre:
Der findes ikke mange billedbøger om dyr på Arktis, men der er fx Mod nord.

Til bibliotekaren: 
Mange børn interesserer sig for dyr, og her er mulighed for at formidle viden om dyr, der lever i et helt andet klima langt fra Danmark. Anbefales til små og store biblioteker.

Skrevet af Marianne Agger

Hvad er det for en lyd?
Naomi Howarth
Oversat af: Trine Bech
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 0-5 år
ISBN: 9788762733107
Antal sider: 26
Pris: 269,00 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 06-01-2020