Jeg vil ikke være stille

Jeg vil ikke være stille

NEJ! Jeg vil ikke være stille. Jeg vil meget hellere LARME!

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Fra råben og trampen til trommen og stampen... Hvorfor skulle jeg NOGENSINDE ville lave MINDRE LARM?!

En sjov historie på vers om, hvad der sker, når man virkelig lytter (Men med en masse hamren, banken og BRØLEN!).

Lektørudtalelse

Jeg vil ikke være stille

Kort om bogen:
Billedbog på vers om pigen, der gerne vil lave larm. Pigen råber, stamper og trommer, og hun spørger; "Hvorfor skulle jeg nogensinde ville lave mindre larm?". For børn på 4-7 år.

Beskrivelse:
En pige laver støj og larm, og hun bliver harm, hvis ingen hører efter. Hyuun er ligeglad, om lillebror skal sove. Hun vil snakke i klassen, selvom læreren er skrap. Når hun går på trapper, så tramper hun. Når hun har balloner, så sprænger hun dem. På biblioteket har hun lyst til at råbe, og da hun gør det, så tysser alle på hende, og de stirrer på en måde, hun ikke kan lide. Det ender med, at hun tager en bog og læser i timevis. Hun siger ikke noget, men indeni hende er der larm, lyd og støj, da hun sejler ud på eventyr på det åbne hav. Fra da af beslutter hun sig for at lytte. Hun åbner sine ører og lytter til fuglesang og lærerne i skolen. Hun bliver god til tal og i historie, og hun lytter til de mindste lyde. Hun larmer, spiller stadig tromme derhjemme og hun spiller og danser med mor.

Vurdering:
En pudsig, sjov og enkel bog om larm, lyd og stilhed, og om fordelen ved at danne sin egen lyd inde i hovedet, når du fx læser en bog. Billederne er meget udtryksfulde, og den lille pige i den røde kjole har mange forskellige ansigtsudtryk.

Andre bøger om samme emne/genre:
Andre bøger om fordelen ved at kunne være stille og læse er fx Ida er stille, som også er for de lidt yngre læsere, og Nabo læser en bog med en anden vinkel på stilhed og larm.

Til bibliotekaren: 
Anbefales til børnebibliotekerne.

Skrevet af Torben Bråe Olesen

Jeg vil ikke være stille
Laura Ellen Anderson
Oversat af: Berit Sørensen
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 0-5 år, 6-9 år
ISBN: 9788762733558
Antal sider: 28
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 24-01-2020

Lignende bog