Kampråb fra en tigermor

Kampråb fra en tigermor

FÅS KUN SOM E-BOG

Amy Chuas bog afdækker sammenstødet mellem vestlige og kinesiske opfattelser af opdragelse og forældreskab, men er til syvende og sidst fortællingen om en mors håb på sine døtres vegne og om de risici, hun er parat til at løbe for at sikre dem den bedst mulige fremtid.

- Jyllands-Posten
Læs mere

Alle forældre ønsker at gøre, hvad der er bedst for deres børn. Denne bog viser, at kinesiske forældre har en grundlæggende anden måde at gøre netop det på. Hvor vestlige forældre lægger vægt på at respektere deres børns selvstændighed og opmuntrer dem til at forfølge deres drømme, så anstrenger kinesiske mødre sig, ifølge Amy Chua, på at forberede deres børn på fremtiden ved at stille meget store krav – og derigennem udstyre børnene med ikke blot færdigheder, men med disciplin og højt selvværd.

Kampråb fra en tigermor har vakt enorm opsigt på verdensplan siden den udkom i USA i januar 2011. Bogen er en hudløst ærlig, ofte meget morsom og helt igennem provokerende fortælling om amerikansk-kinesiske Amy Chuas opdragelse af døtrene Sophia og Lulu. En opdragelse, som vil forekomme de fleste vestlige forældre meget ekstrem.

Kinesiske tigermødre ser barndommen som en træningsperiode. For Amy Chuas døtre indebar det undervisning i kinesisk, matematikprøver på tid og minimum 2-3 timers daglig øvetid på deres instrumenter – uden pause i ferier og med dobbelt pensum i weekenderne. Og resultaterne er ikke udeblevet: Begge piger er exceptionelt dygtige studerende - Sophia optrådte i Carnegie Hall som 14-årig og Lulu har vundet flere priser for sit violinspil.

Men prisen for de imponerende resultater har været høj. I bogen oplever vi Amy true sin ældste datter med at brænde hendes tøjdyr, hvis ikke hun spiller et musikstykke perfekt. Og vi hører om Amys kampe med den viljestærke Lulu fra datteren er kun tre år gammel – kampe, som kun bliver mere ekstreme som årene går.

Amy kræver imidlertid lige så meget af sig selv, som hun kræver af sine døtre, og igennem sit gigantiske engagement og den enorme mængde tid hun investerer i pigernes opdragelse, skinner hendes store kærlighed til pigerne også igennem.

Anmeldelser

 "(...) Suk! Havde jeg dog bare haft denne hudløst ærlige, humoristiske og afvæbnende selvironiske bog at spejle mig i, mens jeg selv kæmpede med opdragelsen af mine sønner og følte mig som Palline-alene-i-verden med mine daglige staveord, tabeller og maks. to timers skærm om dagen. " – Jyllands-Posten

 "(...) Amy Chua skriver udfordrende og ganske underholdende om målrettet og hård børneopdragelse (...) Det er spændende og inspirerende at læse et opråb, der er så langt fra dansk venstrefløjspædagogik, som næsten tænkes kan." – Fyens Stiftstidende

 – Politiken

Kampråb fra en tigermor - FÅS KUN SOM E-BOG
Amy Chua
Oversat af: Lars Rosenkvist
1. udgave 2011
ISBN: 9788712046752
Antal sider: 224
Pris: 0,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 30-05-2011

Forfatter

Amy Chua

Amy Chua

Professor og forfatter. Læs mere