Madam Secretary

Madam Secretary

FÅS KUN SOM E-BOG

Ny udgave af Madeleine Albrights erindringer.

Læs mere

Bogen er en fascinerende skildring af USA’s første kvindelige udenrigsministers bemærkelsesværdige liv. I otte år, under Bill Clintons to præsidentperioder, deltog Madeleine Albright  på højeste niveau i nogle af vor tids mest dramatiske begivenheder – fra fredsbestræbelserne i Mellemøsten til Natos intervention i Kosovo og USA’s mildt sagt besværede forhold til Iran, Irak og Nordkorea.

I denne tankevækkende bog reflekterer Madeleine Albright over sin personlige historie, opvæksten i det krigshærgede Europa, opdagelsen sent i livet af sin jødiske baggrund og bedsteforældrenes død i de nazistiske koncentrationslejre. Hun skriver åbenhjertigt om den svære balancegang, når karriere og familieliv skal forenes og hun skriver med dyb indsigt om amerikansk og international politik. 

Mange af de politiske udfordringer, som Madeleine Albright  måtte slås med som udenrigsminister, er endnu i dag uløste, og  bogen fremstår også derfor som et stykke begavet historieskrivning,  som gør os klogere på verden af i dag.

Til denne nye udgave af sine erindringer har Madeleine Albright tilføjet en ny epilog, skrevet i lyset af en ny demokrat, Barack Obama, i præsidentembedet, og under indtryk af reaktionerne på udgivelsen af Vinter i Prag, hendes bog om Tjekkoslovakiet og den tjekkiske families historie i årene omkring 2. Verdenskrig.

Anmeldelser og omtale

”Bogen kan på det varmeste anbefales. Den er velskrevet, vel oversat og giver et interessant indblik i den amerikanske regerings og administrations løsning af indenrigs-, men naturligvis især udenrigspolitiske spørgsmål.” – Helsingør Dagblad

"Årene som udenrigsminister fylder meget af biografien, men der er rigeligt med stof til den historieinteresserede fra hele Madeleine Albrights liv." – Sygeplejersken

Madam Secretary - FÅS KUN SOM E-BOG
Madeleine Albright
Oversat af: Frank Esmann
1. udgave 2013
ISBN: 9788712049357
Antal sider: 590
Pris: 0,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19-06-2013

Forfatter

Madeleine Albright

Madeleine Albright

Madeleine Albright, 1937-2022, var USA’s udenrigsminister fra 1997 til 2001. Læs mere

Lignende bøger