Natspejlet

Natspejlet

Når nogen på den anden side vil dig noget.

Pris: 269,00 kr.
Køb
Læs mere

Når nogen på den anden side vil dig noget.

En nat står der pludselig en fremmed pige ved Mathias' seng på hospitalet. "Jeg hedder Tara," hvisker hun, "og jeg har brug for din hjælp. Tag med til Bifrost." Det bliver starten på Mathias' møde med en smuk og underlig verden, hvor et farligt mørke breder sig.

Kan Mathias og Tara sammen stoppe ondskaben i Bifrost?

Bagerst i bogen er der et terningspil, hvor du selv aktivt kan hoppe rundt i bogen og vælge, hvilken vej du ønsker at gå.

Lektørudtalelse

Natspejlet

Kort om bogen:
Klassisk fantasyroman om den kræftsyge dreng Mathias, som via en magisk portal kommer til landet Bifrost, hvor han må kæmpe mod onde kræfter. For 10-13 år.

Beskrivelse:
Drengen Mathias er syg af kræft og har ligget på sygehuset i lang tid. En dag ser han en mystisk pige på sin stue, og hun fører ham via en magisk portal til det eventyrlige land, Bifrost. Det viser sig, at Mathias er den eneste, som vil kunne bekæmpe den onde fyrste Cernac (anagram for "cancer"), som undertrykker landets befolkning og suger livskraften ud af syge børn. Bagerst i bogen er et 52 siders "Du er selv hovedpersonen"-eventyr, som foregår i Bifrost. Den norske forfatter Ørjan N. Karlsson har ikke tidligere udgivet bøger på dansk. Bogen er letlæst: lix 25.

Vurdering:
Bogen er en traditionel fantasyfortælling, hvor det gode og det onde er skarpt opdelt. Der er en del spændende og barske passager undervejs. Historien er imidlertid ret forudsigelig og pointerne er meget tydelige. "Du er selv hovedpersonen" eventyret er af den klassiske slags, hvor man slår med terninger for at bekæmpe fjender. Denne del indeholder 41 kapitler, og man ledes ofte tilbage til de samme kapitler. Den, ca. en fjerdedel af bogen, kan ikke måle sig med andre historier af den type, og den hænger ikke sammen med resten. Bogens forside og bagsidetekst er meget indbydende.

Andre bøger om samme emne/genre:
I Hummerkongens hævn. [Bind] 1 og i "Narnia"-serien kommer børn også til en parallel verden via en magisk portal.

Til bibliotekaren: 
Bogen vil sikkert finde et publikum, men er ikke nogen strengt nødvendig anskaffelse.

Skrevet af Lone Rahbek Christensen

Natspejlet
Ørjan N. Karlsson
Oversat af: Klavs Brøndum
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 10-12 år, 13+
LIX: 25,10
LO: 16,40
ML: 8,90
ISBN: 9788762731097
Antal sider: 240
Pris: 269,00 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 03-08-2020