Øen

Øen

Øen er anden bog i den internationalt hyldede krimiserie om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Øen er anden bog i den internationalt hyldede krimiserie om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi.

Da Hulda Hermannsdottir ankommer til den mystiske og vanskeligt tilgængelige ø Ellidaey, finder hun tre chokerede venner i en jagthytte. De var fire, som tog af sted på tur, men hvad er der blevet af den sidste ven? Alle tre lader de til at vide mere, end de vil fortælle. 

Ti år tidligere, i efteråret 1987, rejste et ungt kærestepar på en romantisk weekend til Vestfjordene i Island. En tur, som fik en brat afslutning og katastrofale konsekvenser for en familie.

Det store spørgsmål for Hulda er, om der er en forbindelse mellem de to sager. Er der en morder, der hjemsøger disse øde steder?

Øen er andet bind i trilogien om politefterforsker Hulda Hermannsdottir. Trilogien er fortalt i omvendt kronologi, og i denne bog møder vi Hulda midtvejs i sin karriere. Hulda prøver at opklare de to sager, men hun er også optaget af en privat efterforskning, der skal kaste lys over hendes egen familie og historie.

Med trilogien om Hulda har Ragnar Jónasson slået sit navn fast som ny nordisk krimistjerne.

Pressen om trilogiens første bind, Mørket:

”Man forstår godt, hvorfor denne melankolske krimi er blevet kåret til en af de 100 bedste i nyere tid … Stilen og sproget er fremragende.”
 Politiken

 Jyllands-Posten

 Søndag

 Femina

”Ragnar Jónasson er suveræn … Politikvinden Hulda Hermannsdottir er et fremragende nyt medlem af den voksende skare af kvindelige detektiver i topklasse.”
The Times

”Jónassons bøger har givet nyt liv til Nordic Noir. Plottet er stærkt skruet sammen som i en klassisk krimi, men der er en setting og en tone, som føles knivskarp og nutidig.”
Sunday Express

”Et enestående plot, fyldt med nordisk atmosfære.”
The New York Times

“Ragnar Jonasson skriver med en isnende, poetisk skønhed. Et must-read.”
Peter James

“Fremragende og effektiv … Jónassons bøger tryllebinder læseren.”
The Times Literary Supplement

Øen er en kuldegysende pageturner med et fantastisk tempo og plot.”
Crime by the Book

“Ragnar Jónasson er den nye konge af Nordic Noir, og så længe han skaber bøger af denne kaliber, vil han forblive det meget længe.”
Crimesquad.com

Anmeldelser og omtale

 "Stilen er stram, sproget er renset for de fleste genretypiske overflødigheder, plottet er realistisk og godt skruet sammen... Man kan næsten ikke vente til tredje og sidste bind..." – Berlingske

"Mørket og Øen er bøger, man ikke lægger fra sig, hverken under eller efter læsningen. (...) Nu glæder man sig bare til det tredje bind." – pov.international


Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

PressemeddelelseForside
 

Forfatterfoto af Ragnar Jónasson                                                                
Foto: Bill Waters   
Øen
Ragnar Jónasson
Oversat af: Rolf Stavnem
1. udgave 2021
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712061793
Antal sider: 330
Pris: 249,95 kr.
Serie: Hulda-triologien
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 11-05-2021

Kig i bogen

Forfatter

Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson

Ragnar Jónasson, f. 1976, er en islandsk krimiforfatter og regnes for den store nye stjerne inden for nordisk kriminallitteratur. Læs mere

Lignende bog