En podcastserie om historie

I vores podcastserie Undervejs i historien tager vi dig med ind i forfatterens maskinrum, hvor den historiske bog bliver til. Gad Historie spørger til forfatterens research og de opdagelser og tanker, han eller hun gør sig undervejs, som manuskriptet bliver til, og lader dig komme tættere på fortidens gode historier.

Lyt med her på siden eller i iTunes, i Google Podcasts, på Sticher eller på Spotify.

Producent: Præmis
Vært: Dorte Palle
Udgiver: Gads Forlag
Komponist: Sebastian David Boldsen

Sæson 2019

Benjamin Asmussen om de danske kinafarer

 

Historiker Benjamin Asmussen beskriver, hvordan Christianshavn engang fungerede som Danmarks svar på Wall Street, da de danske kinafarer sejlede frem og tilbage mellem kejserens Kina og kongens København. Han er aktuel med bogen Kinafarerne, som fortæller om de mennesker, der sejlede med de store kinafarere.

Læs mere om Benjamin Asmussens bog her

Daniel Henschen om dansk missionshistorie

De danske missionærer kæmpede for at udbrede deres tro til resten af verden. Ph.d. i historie Daniel Henschen skriver på en bog om emnet. Undervejs i historien møder ham hos Danmissions arkiv, hvor han skal lytte til de lydoptagelser, som missionærerne sendte hjem. 

Læs mere om Daniel Henschens bog herFlemming Behrendt om Henrik Pontoppidan

Hvem var Henrik Pontoppidan? Det søger journalist Flemming Behrendt at svare på. Undervejs i historien møder ham på vej til Den Sorte Diamant, hvor han skal kigge på fotografier og breve fra forfatterens tid til sin nye bog Livsrusen.

Læs mere om Flemming Behrendts bog herLykke Friis om år 1989 og dets betydning

Europaekspert Lykke Friis spejler år 1989 i nutidens og fremtidens Europa. Hun har inviteret Undervejs i historien til sit hjem i Berlin for at finde spor af Berlinmuren samt at fortælle om sin nye bog Håbets Europa i 89 billeder

Læs mere om Lykke Friis' bog her

 

Peter Henningsen om dengang vi var bønder
 

Museumschef Peter Henningsen skriver i øjeblikket på sin kommende bog Dengang vi var bønder. Han mødes med journalist Dorte Palle på Frilandsmuseet –  Det Gamle Danmark, hvor han fortæller, hvorfor den danske bondekultur er vigtig at forstå i dag, og hvor han afliver myten om den idylliske firelængede gård.
 
Læs mere om Peter Henningsens bog her 

Lars Bisgaard om Christian 2.


Lars Bisgaard afliver myten om kong Christian 2. og sætter kongens europæiske politik i relief til nutidens EU og Brexit. Bisgaard er lektor i historie og aktuel med bogen Christian 2. En biografi. Han er taget til Odense Domkirke, hvor han mødes med journalist Dorte Palle til en samtale om at skrive en biografi om den udskældte Christian 2.

Læs mere om Lars Bisgaards bog her

Kurt Jacobsen om GN Store Nord


Historien om telegrafvirksomheden GN Store Nord begynder med C.F. Tietgen, Børsen og et anker i Nyhavn, hvor professor i historie Kurt Jacobsen, der er aktuel med bogen Store Nordiske, møder Dorte Palle til en snak om, hvilken betydning telegrafvirksomheden har haft og stadig har for globaliseringen.

Læs mere om Kurt Jacobsens bog her

Poul Duedahl om anstalten for åndssvage
  

De åndssvage blev tvangssteriliserede, lå på sovesale og sad på lokum på lange rækker. Professor i historie Poul Duedahl, der er aktuel med bogen Billeder fra en anden verden,  ser på Christian Kellers anstalt med både datidens og nutidens øjne, da han mødes med journalist Dorte Palle ved én af anstaltens filialer på Livø.

Læs mere om Poul Duedahls bog her

Modtag Gads Nyhedsbrev

Ønsker du også nyt om forlagets børnebøger eller lærebøger?

Bestsellere: Historie 

1. Frygtens logik

Frygtens logik

"En klassiker der bør indgå som standardværk i enhver historieundervisning." – h...

Læs mere

2. De stridbare danskere

De stridbare danskere

Danmarks moderne gennembrudstid var mere vild og spektakulær end hidtil antaget.

Læs mere

3. Christian 2.

Christian 2.

"Den har alle kvaliteter til at blive en ny folkebog (...) Bogen burde blive en ...

Læs mere

4. Grænsen er nået

Grænsen er nået

I 2020 er det 100 år siden, at afstemningen om den dansk-tyske grænses placering...

Læs mere

5. Angst og engle

Angst og engle

I 2018 var det 100 år siden, verden blev ramt af den spanske syge.

Læs mere