Sidste tog til London

Sidste tog til London

UDKOMMER 18. MARTS

Læs mere

Med udgangspunkt i to familiers barske skæbne i 30’ernes Wien beretter Clayton om et grusomt kapitel i Europas historie – og en kvindes heltemodige indsats for at redde så mange liv som muligt fra nazisternes favntag. Romanen er baseret på virkelige hændelser og er en uafrystelig og gribende beretning.  

Clayton levendegør på mesterlig vis tilværelsen i Wien i årene op til Hitlers overtagelse af magten i Østrig, skiftet fra en ubekymret overklassetilværelse til kaos og forfølgelse og ikke mindst den desperation, der opstår, efterhånden som de øvrige europæiske lande ét efter ét lukker grænsen for de mange flygtninge, der forsøger at flygte fra naziregimet. Men med sit eget liv som indsats redder Truus Weijsmullers tusindvis af børns liv, og hun tjener som både forbillede og inspiration til eftertiden. 

Sidste tog til London  er en rørende og barsk, men også livsbekræftende roman om en kvinde, som satte livet på spil for at redde børn fra nazisternes udryddelseslejre og bringe dem i sikkerhed i Storbritannien. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER
Forside
 
 
Forfatterfoto af Meg Waite Clayton                 
Foto: Adrienne Defendi 
 


 
Sidste tog til London
Meg Waite Clayton
Oversat af: Johnnie McCoy
1. udgave 2020
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712059172
Antal sider: 472
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 18-03-2020

Kig i bogen

Forfatter

Meg Waite Clayton

Meg Waite Clayton

Meg Waite Clayton, f. 1959, er født i Washington D.C., USA, og er oprindeligt uddannet jurist. Læs mere