Skønheden og udyret

Skønheden og udyret

Skønheden og udyret var allerede kendt for 4.000 år siden. Den udgave, vi kender i dag, blev skrevet i 1740 af den franske forfatter Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve.

Pris: 229,95 kr.
Køb
Læs mere

Flachs - Første læsning er en serie henvendt til begynderlæsere. Hver bog er på 48 sider og indeholder en historie, der er læseteknisk bearbejdet, så den er lettilgængelig for børnene.

Igennem hele bogen er der humoristiske farveillustrationer, der understøtter læsningen.

Historierne i denne serie vil være velkendte for mange børn, da der er tale om bearbejdede genfortællinger af ældre historier.

Skønheden og udyret var allerede kendt for 4.000 år siden. Den udgave, vi kender i dag, blev skrevet i 1740 af den franske forfatter Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve.

Lektørudtalelse

Skønheden og udyret

Kort om bogen:
Eventyret om Bella, der bliver holdt fanget af et uhyre på hans forheksede slot. Her genfortalt i en letlæsningsudgave for 8-9-årige

Beskrivelse:
Mange børn vil genkende handlingen i det gamle, franske folkeeventyr fra Disney-tegnefilmen "Skønheden og udyret" fra 1991. Eventyret handler om Bella, hvis far drager til byen og lover at tage gaver med hjem til sine tre døtre. De to ældste søstre ønsker sig ædelsten og kjoler, mens Bella blot beder om, at faren kommer sikkert hjem. På hjemvejen overraskes faren af et uvejr. Han søger ly på et forhekset slot, der er beboet af et udyr. Da faren næste dag plukker en smuk rose fra slottets have til Bella, kræver udyret at få et familiemedlem som erstatning for rosen. Det bliver Bella, som kommer til at bo hos det grimme uhyre. Nok er uhyret grimt i sit ydre, men Bella betages alligevel så meget af hans indre, at hun kommer til at savne ham, da hun er på besøg hos sin familie. Udgives med lix 12 i serien "Flachs første læsning"

Vurdering:
Fin bearbejdning af det gamle eventyr. Handlingen er forenklet og tilpasset letlæsningsformatet med respekt for hovedhandlingen og intentionen i den oprindelige udgave. Illustrationerne giver liv og støtte til teksten, og kombinationen af tekst og talebobler fungerer godt

Andre bøger om samme emne/genre:
"Skønheden og udyret" kan nydes både som bog, lydbog og film. Som letlæsningsbog er der Skønheden og Udyret med Disney-illustrationer. Bogen her er dog mere sammenhængende og velfortalt

Til bibliotekaren: 
Anbefales til begynderlæsere. Fornyende med et andet visuelt udtryk end Disneys

Skrevet af Janne Møller Nielsen

Skønheden og udyret
Suanna Davidson
Illustrator: John Joven
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år
LIX: 11,50
LO: 4,70
ML: 6,80
ISBN: 9788762731783
Antal sider: 48
Pris: 229,95 kr.
Serie: Flachs - Første læsning
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 28-10-2020