Sundhedsinformatik i klinisk praksis

Sundhedsinformatik i klinisk praksis

Sundhedsinformatik i klinisk praksis giver et opdateret billede af it-systemer i det danske sundhedsvæsen samt vigtige databaser, der afspejler den aktuelle udvikling af it i sundhedsvæsenet.

Pris: 279,00 kr.
Køb
Læs mere

Sundhedsinformatik i klinisk praksis er en lærebog om sundhedsinformatik med fokus på det danske sundhedsvæsens brug af It-systemer.
Bogen gennemgår principperne for at indhente, oprette, fremstille, lagre, genfinde og udveksle oplysninger til brug for undersøgelse, pleje, behandling, forskning og kvalitetsudvikling. Den indeholder kapitler om klassifikationer og kliniske databaser, it-sikkerhed, telemedicin, bioinformatik, juridiske forhold og samarbejdet mellem klinikere og udviklere i udvikling af it-systemer, der skal understøtte kliniske arbejdsgange. Desuden et kapitel om udvikling af studerendes informationskompetence med henblik på at søge informationer.

Bogen retter sig mod en bred vifte af studerende og uddannede i sundhedsfagene, både på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser, lægeuddannelsen, sundhedsfaglige diplomuddannelser og andre med interesse for sundhedsinformatik.

Indhold

Se indholdsfortegnelsen her

Forord

Læs forordet til bogen her.

Forfattere

Se oversigt over bogens forfattere her

Anmeldelser

"Det er en styrke, at bogen giver et overblik over mange af de områder i klinisk praksis, hvor it i dag spiller en rolle for det kliniske arbejde. Det sker gennem de mange velvalgte eksempler på, hvordan sundhedsinformatik i dag praktiseres i det danske sundhedssystem. En meget positiv egenskab ved bogen er brugen af illustrationer samt kapitlet om ordforklaringer og definitioner." - Raymond Kolbæk, lektor, cand. cur., Sygeplejerskeuddannelsen Viborg, Horsens - Sundhedsfaglig Højskole - Via University College i Sygeplejersken

Sundhedsinformatik i klinisk praksis
Redigeret af: Lone Withen Erdmann
1. udgave 2011

ISBN: 9788712045298
Antal sider: 176 sider, illustreret
Pris: 279,00 kr.
Udgiver: Gads Forlag

 

Læs uddrag