Til stregen

Til stregen

Bladtegningen i Danmark

UDKOMMER 4. JUNI

Læs mere

Den danske bladtegning er født af grundlovens beskrivelse af enhver borgers ret til frit at udtrykke enhver tanke i ord såvel som i streg.

I 150 år har den artistiske, skæve, syrede, sjove og muntre streg været en fast bestanddel af dansk pressehistorie: Hulemanden Anders Fogh Rasmussen med en svingende kølle, Poul Nyrup Rasmussen med en for lille cykelhjelm, Poul Schlüter under et ministerielt gulvtæppe – side om side med retssalstegningen af byggematadoren Kurt Thorsen, øjeblikstegningen fra aftenens balletpremiere, vittighedstegningen om svigermor eller stemningstegningen fra årets Eremitageløb i Dyrehaven.

Claus Seidel, der har tegnet til diverse aviser gennem de seneste 50 år, har skrevet historien om denne folkelige kunstart, der dag efter dag serveres til morgenkaffen eller i frokostkantinen på landets arbejdspladser. I 1998 tog han initiativ til Museet for Dansk Bladtegning, der rummer mere end 300.000 originaltegninger fra flere end 225 bladtegnere.

Dette trebindsværk om bladtegningen som genre er et enestående dokument om en epoke i dansk presse- og kunsthistorie. 1.100 sider spækket med tegninger, anekdoter og beretninger fra de bedste udøvere inden for faget.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.


Pressemeddelelse
Billede af bogkassetten

Forfatterfoto af Claus Seidel                                            
Foto: Farum Foto


Til stregen - Bladtegningen i Danmark
Claus Seidel
1. udgave 2020
ISBN: 9788712057857
Antal sider: 1100, 1300 tegninger, tre bind i hardback og kassette
Pris: 599,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 04-06-2020

Kig i bogen

Forfatter

Claus Seidel

Claus Seidel

Claus Seidel, f. 1946, har i sin karriere som bladtegner arbejdet for Land og Folk, BT, Weekendavisen og TV Avisen. Læs mere