Tyskland

Tyskland

Erindringer om en nation

Et fascinerende historisk blik på vores store nabo i syd.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

I næsten halvandet århundrede har Tyskland været den centrale magt i Europa. For 30 år siden blev et nyt Tyskland skabt, da muren faldt. Men hvor godt forstår vi egentlig det nye Tyskland, og hvordan forstår det nye tyske folk sig selv?

Til forskel fra stort set alle andre europæiske lande kan man i Tyskland ikke fortælle én fælles national historie – fordi Tyskland geografisk og historisk altid har været ustabilt. Königsberg, hjemsted for Immanuel Kant, landets største filosof, hedder nu Kaliningrad og ligger i Rusland; Strasbourg, i hvis katedral Goethe mente at finde indbegrebet af tysk kunst og historie, ligger nu i Frankrig, og i hovedparten af de 500 år, som denne bog dækker, har Tyskland bestået af mindre politiske enheder med hver sin historie. Og en hvilken som helst komfortabel national historie, som tyskere måtte have fortalt sig selv før 1914, blev destrueret af begivenhederne i de følgende 30 år. Men selv om historien er fragmenteret, omfatter den mange erindringer, som de fleste tyskere har til fælles.

Med Gutenbergs opfindelse af moderne bogtrykkerkunst i 1400-tallet som afsæt, har Neil MacGregor udvalgt genstande og idéer, mennesker og steder, som stadig giver genklang i det nye Tyskland – porcelæn fra Dresden og murbrokker fra byens ruiner, Bauhaus-design og den tyske pølse, Karl den Stores krone og Buchenwalds porte – for at vise os nogle af de tyske nationale erindringer. Der er aldrig før skrevet en bog som denne om Tyskland.

Bogen udgives i forbindelse med åbningen på Nationalmuseet af en særudstilling af samme navn.
Anmeldelser og omtale

”… et gennemillustreret pragtværk af et katalog på små 600 sider og 1700 gram (…) En mesterlig opvisning i fagligt selvsikker historiefortælling med nøje udvalgte genstande.” – Weekendavisen

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 

Forside
 


Forfatterfoto af Neil MacGregor
Foto: Martin Godwin, Guardian News & Media Ltd                                  

Tyskland - Erindringer om en nation
Neil MacGregor
Oversat af: Anders Nygaard
1. udgave 2019
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712057437
Antal sider: 640
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 08-11-2019

Kig i bogen

Forfatter

Neil MacGregor

Neil MacGregor

Neil MacGregor, f. 1946, er en britisk kunsthistoriker og tidligere direktør for National Gallery og British Museum. Læs mere