Vores hjem brænder

Vores hjem brænder

Greta Thunbergs opråb for at redde Jorden

Bogen fortæller historien om Greta Thunberg, den unge svenske klimaaktivist.

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere
Bogen fortæller historien om Greta Thunberg, den unge svenske klimaaktivist, som har sat gang i en hel generations oprør for at få verdens ledere til at tage handling på klimaforandringerne.
Lektørudtalelse

Vores hjem brænder: Greta Thunbergs opråb for at redde jorden

Kort om bogen:
Billedbog om den svenske klimaaktivist Greta Thunberg. Til oplæsning fra 5 år eller til selvlæsning fra omkring 8 år. Velegnet til emnearbejde i skolen.

Beskrivelse:
Greta er en helt almindelig svensk skoleelev, da hun for første gang hører om klimaforandringerne i klassen, hvor hendes lærer fortæller om polarisen, der smelter, og det truede dyreliv. Derhjemme fordyber hun sig i emnet, og hvad hun læser og ser fylder hende med gru; hun beslutter, at hun må gøre noget. Den amerikanske forfatter og illustrator Jeanette Willis fortæller i sin bog om den stille pige, der pludselig rejste sig op og indledte en skolestrejke for klimaet, der spredte sig til 44 lande. Gretas egne citater blander sig med teksten, og bagest i bogen findes en side med fakta.

Vurdering:
Aktuel og alvorstung billedbog om en pige, som mange børn nok har hørt om. Samspillet mellem fortælling og citater er velfungerende, om end der har sneget sig en uheldig fejlcitering - eller oversættelsesfejl - med. De smukke, dystre farveillustrationer matcher stemning og tekst.

Andre bøger om samme emne/genre:
I den letlæste faktabog Greta Thunberg kan man lære mere om den unge klimaaktivist og i Lad os redde verden kan du og din familie finde masser af inspiration og konkrete forslag til hvad I selv kan gøre for miljøet. I serien "Små mennesker, store drømme" kan billedbogslæserne møde en række af historiens betydningsfulde mænd og kvinder - blandt andet borgerrettighedsaktivisten Rosa Parks.

Til bibliotekaren: 
Emnet må siges at være aktuelt og billedbogen kan fint anbefales til samlingen.

Skrevet af Signe Rugtved Andersen

Vores hjem brænder - Greta Thunbergs opråb for at redde Jorden
Jeanette Winter
Oversat af: Berit Sørensen
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år, 10-12 år
ISBN: 9788762733930
Antal sider: 32
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 05-02-2020