Den jyske hede

Den jyske hede

I urfuglens tid

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Heder dækkede engang store dele af Jylland og var hjemsted for en flora og fauna, som i dag er forsvundet. En af de tabte arter er urfuglen. Det er ikke længe siden, den forsvandt, men uddød er den. Urfuglens fremgang og succes var båret af hedebondens ydmyge kår, men med det moderne, teknologiske landbrug forsvandt en århundredgammel bondekultur – og dermed også urfuglen.

Den jyske hede – I urfuglens tid er en fortælling om naturværdierne i et kulturlandskab, som var tæt forbundet med en forholdsvis uberørt natur. Gennem et smukt samspil mellem tekst, tegninger og akvareller skildrer bogen hedenaturen med dens smukke og særegne dyr, fugle og planter.

Det var en rig natur, som man i dag tilstræber at komme tilbage til gennem naturgenopretning og naturpleje som en kontrast til det intensivt opdyrkede landskab. Det har vist sig, at man kan få ørne, traner og ulve tilbage ved en målrettet indsats – og måske kan vi også få urfuglen tilbage.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse

Forside
 

Forfatterfoto af Jens Gregersen
 

 
Den jyske hede - I urfuglens tid
Jens Gregersen
1. udgave 2018
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712056317
239 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Jens Gregersen

Jens Gregersen

Jens Gregersen, f. 1952, er tegner, maler og forfatter. Læs mere