Den store katastrofe

Den store katastrofe

Europa 1914-1933

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

I sommeren 1914 blev det meste af Europa kastet ud i en krig så katastrofal, at det tog generationer at komme sig over den. Første Verdenskrig efterlod de overlevende i en tilstand af chok over, at det civiliserede Europa, som hidtil havde været forbillede for resten af verden, havde ladet sig nedsænke i barbari. Efter krigen blev europakortet nytegnet, og nu fulgte en tumultarisk periode med dybe politiske og økonomiske kriser. Kontinentet, som rummede en række nyfødte demokratier, blev i stigende grad klemt mellem revolutionære strømninger under indtryk af den nye Sovjetstat i øst, og spirende fascistiske bevægelser og tendenser i mange andre lande. Den foreløbige kulmination kom med Hitlers magtovertagelse i det store europæiske kerneland Tyskland i 1933.

Den store katastrofe bliver i efteråret 2017 fulgt op af Helvede tur-retur, der tager fat, hvor den første bog slutter. Den nye militære konflikt, der opstod i 1939 og som resulterede i Anden Verdenskrig, skulle vise sig at blive endnu værre end den første – med massemord på civile og en lang række voldsomme begivenheder, der påvirkede hele det europæiske kontinent. 

I disse to monumentale værker udfolder den prisbelønnede historiker Ian Kershaw på overbevisende vis denne dybt fascinerende periode i europæisk historie. Han beskriver ikke bare de dramatiske og traumatiske begivenheder, men diskuterer også de vanskelige spørgsmål, som er fulgt i krigenes kølvand, og hvis virkninger heraf stadig mærkes den dag i dag.

Oplev Ian Kershaw

Oplev Ian Kershaw og historikeren Bo Lidegaard i en samtale om Den store katastrofe i Politikkens Hus. 

Ian Kershaw vil fortælle om sine nye bog, hvor han beskriver udviklingen i Europa op til og under første verdenskrig – og helt frem til 1933. Samtalen vil tage udgangspunkt i Ian Kershaws synspunkter på dengang og Europa i dag.

Mandag den 27. marts klokken 19:30
Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V.

Prisen for arrangementet er 175 kr. (100 kr. som abonnent hos Pluspris). 

Læs mere om arrangementet og køb billetter her.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER


Forside
Forfatterfoto

Foto: Mark Kohn Hollandse Hoogte

 
 
Den store katastrofe - Europa 1914-1933
Ian Kershaw
1. udgave 2017
Hardback
ISBN: 978712054092
Ca. 350 sider
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Ian Kershaw

Ian Kershaw

Ian Kershaw (f. 1943) er britisk historiker. Læs mere