Fredrik og Matilde

Fredrik og Matilde

UDKOMMER 31. JANUAR

Læs mere

Tusindvis af mennesker haster hver dag forbi et vejkryds i København ved Rigshospitalet og Fælledparken. Stedet hedder Fredrik Bajers Plads, og i kanten står en sten med et bronzerelief af en skægget mand. Også andre byer har gader opkaldt efter Fredrik Bajer. I dag er navnet Bajer næsten glemt. Hvem var han, og hvem var hans kone, Matilde Bajer, som også optræder på stenen i København?

Denne bog handler om et ægtepar, som holdt sammen i tykt og tyndt og som sammen fik den største betydning for Danmark og for det samfund, vi lever i den dag i dag.

De grundlagde Dansk Kvindesamfund og Dansk Fredsforening. Og Fredrik modtog Nobels Fredspris – til dato, den eneste dansker, som har modtaget den pris. Matilde blev æresmedlem af Dansk Kvindesamfund.

Da Fredrik (1837-1922) og Matilde Bajer (1840-1934) begyndte deres arbejde for fredssagen og for kvinders ligestilling i samfundet, stod de temmelig alene med deres holdninger. De gik forrest i en udvikling, som i løbet af halvtreds år ændrede det politiske billede i Danmark og som førte videre ad fredens vej mod internationalt samarbejde og resulterede i Folkeforbundet og efter Anden Verdenskrig De Forenede Nationer.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
KOMMER
 

ForsideForfatterfoto af Ole Mortensøn

Fredrik og Matilde
Ole Mortensøn
1. udgave 2018
Hardback
ISBN: 9788712055259
346 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Forfatter

Ole Mortensøn

Ole Mortensøn

Ole Mortensøn (f. 1947) er forhenværende museumsinspektør ved Langelands Museum. Læs mere