Danmark og kolonierne: Danmark

Danmark og kolonierne: Danmark

En kolonimagt

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Fra 1600-tallet til 1900-tallet var Danmark en kolonimagt. Det meste af tiden bestod riget af Danmark og Norge, Hertugdømmerne og de nordatlantiske øer, og der var også besiddelser i både Indien, Vestafrika og Vestindien.

Danmark – En kolonimagt fortæller om centralmagtens forhold til sine fjerne besiddelser; hvordan Danmark med varierende held forsøgte at styre sit kolonirige, hvordan kolonierne påvirkede moderlandet, og hvilke spor kolonitiden har sat sig i eftertidens Danmark.

Bogen består dels af en kronologisk ordnet fortælling, der leder læseren gennem Danmarks historie som kolonimagt, dels af en tematisk behandling af emner, som giver en større forståelse af forholdet til kolonierne. Der er sjældent skrevet danmarkshistorie med dette sigte – og aldrig i et sådant omfang.

Danmark – En kolonimagt indgår i det kolonihistoriske standardværk Danmark og kolonierne, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Andre bind i Danmark og kolonierne: 
Grønland – Den arktiske koloni 
Vestafrika – Forterne på Guldkysten 
Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan 
Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne

Danmark og kolonierne er skrevet af en række af landets førende kolonihistorikere under ledelse af en hovedredaktion bestående af: H.C. Gulløv (Nationalmuseet), Poul Olsen (Rigsarkivet), Niels Brimnes (Aarhus Universitet), Per Hernæs (NTNU, Trondheim), Mikkel Venborg Pedersen (Nationalmuseet) og Erik Gøbel (Rigsarkivet).

Danmark - En kolonimagt er skrevet af Michael Bregnsbo (Syddansk Universitet), Niels Brimnes (Aarhus Universitet), Anne Folke Henningsen (Københavns Universitet), Poul Erik Olsen (Rigsarkivet), Mikkel Venborg Pedersen (Nationalmuseet) og Uffe Østergaard (Aarhus Universitet og CBS). 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER


Forside  


 
 
Danmark og kolonierne: Danmark - En kolonimagt

1. udgave 2017
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712049548
480 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kan købes samlet

Lignende bøger