Danmark og kolonierne: Vestafrika

Danmark og kolonierne: Vestafrika

Forterne på Guldkysten

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

I slutningen af 1400-tallet ankom de første europæere til Guldkysten, og i midten af 1600-tallet meldte Danmark-Norge sig ind i kampen for at få del i handelen med først guld og elfenben og senere med mennesker.

Vestafrika – Forterne på Guldkysten fortæller historien om den danske tilstedeværelse, der var helt afhængig af de skiftende alliancer med rivaliserende afrikanske stater, som kæmpede om magten i området.

På højdepunktet i slutningen af 1700-tallet var der fem danske forter på Guldkysten, men i lange perioder balancerede de dansk-norske besiddelser på randen af katastrofen - plaget af sygsom, krig og intern splid. Og ambitionerne om at etablere en egentlig koloni på Guldkysten lykkedes aldrig for danskerne, som i midten af 1800-tallet overlod sine forter til briterne. Alligevel var Guldkysten en vigtig brik i det danske kongerige, idet forterne var hovedbase for den danske slavehandel fra Vestafrika. Godt 100.000 afrikanere blev ofre for denne handel. 

Vestafrika – Forterne på Guldkysten indgår i det kolonihistoriske standardværk Danmark og kolonierne, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Andre bind i Danmark og kolonierne: 
Danmark - En kolonimagt
Grønland – Den arktiske koloni
Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan
Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne

Danmark og kolonierne er skrevet af en række af landets førende kolonihistorikere under ledelse af en hovedredaktion bestående af: H.C. Gulløv (Nationalmuseet), Poul Olsen (Rigsarkivet), Niels Brimnes (Aarhus Universitet), Per Hernæs (NTNU, Trondheim), Mikkel Venborg Pedersen (Nationalmuseet) og Erik Gøbel (Rigsarkivet).

Vestafrika – Forterne på Guldkysten er skrevet af Per Hernæs (red.) (NTNU, Trondheim), Ole Justesen (Københavns Universitet), Pernille Ipsen (University of Wisconsin-Madison), Erik Gøbel (Rigsarkivet), Daniel P. Hopkins (University of Missouri-Kansas City) og Anne Mette Jørgensen (Nationalmuseet). 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER
 

Forside  


 
 
Danmark og kolonierne: Vestafrika - Forterne på Guldkysten

1. udgave 2017
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712049579
398 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kan købes samlet

Lignende bøger