Kvinder & magt

Kvinder & magt

Et manifest

UDKOMMER 8. MARTS

-Politiken
Læs mere

Vestens kvinder har meget at fejre, når det handler om ligestilling. Alligevel deler millioner af kvinder stadig de samme frustrationer som tidligere generationer: De bliver gjort tavse, bliver ikke taget alvorligt og bliver afskåret fra magtens centre. Se bare på efterårets enestående #metoo-kampagne verden over om mænds behandling af kvinder.

Men hvis vi ønsker at forstå – og gøre noget ved – den kendsgerning, at kvinder stadig skal betale en meget høj pris for at blive hørt, så må vi erkende, at der er en lang forhistorie. Ved hjælp af mytologiske kvindefigurer som Medusa og Athene og nutidige som Hillary Clinton og Theresa May kaster Mary Beard - der er en af verdens førende oldtidshistorikere - lys over nutidens kvindehad. Som hun skriver: ”Vi bliver bedre til at se på os selv, når vi ser på det antikke Grækenland og Rom, og det gør os bedre til at forstå, hvorfor vi tænker – om kvinder – som vi gør.”

I dette manifest konstaterer Beard, at det ikke er nemt at indpasse kvinder i en struktur, der allerede er kodet som maskulin. Og hun spørger: Hvis kvinder ikke for alvor bliver set som nogen, der er en del af magtstrukturerne, er det så ikke magten, der skal ændre sig, i stedet for kvinderne?

Anmeldelser og omtale

Pressen skrev om den britiske udgave:

 ”Udbytterigt og velformuleret manifest af Mary Beard minder os om, at kvindekampen ikke er vundet endnu.” – Politiken 

”Denne bog er et skarpt skud adrenalin, mere åndrig og utålmodig end klagende.” – The New York Times

”Der er noget ved ’Kvinder & magt’, der gør, at bogen rager op over alle andre. Beards bog er et manifest, der hviler solidt på videnskabelige studier, men er let forståelig for enhver, og hendes forslag til forandring er lige så radikale som fornuftige og – må man håbe – realistiske.” – The National 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

ForsideForfatterfoto af Mary Beard
Foto: Caterina Turroni - Lion TV

Kvinder & magt - Et manifest
Mary Beard
Oversat af: Uffe Gardel
1. udgave 2018
Softcover m. klapper
ISBN: 9788712056836
Ca. 130 sider
Pris: 129,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Mary Beard

Mary Beard

Mary Beard, f. 1955, er professor i antikkens historie ved Cambridge University Læs mere

Lignende bog