Danmark og kolonierne: Indien

Danmark og kolonierne: Indien

Tranquebar, Serampore og Nicobarerne

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

I 1600-tallet voksede den europæiske interesse for handel med Asien eksplosivt, og en række europæiske magter etablerede handelsposter bl.a. i Indien. I 1620 indgik Danmark-Norge en aftale med herskeren i det sydindiske Thanjavur om at opføre en fæstning ved landsbyen Tharangambadi, som danskerne kaldte Tranquebar. Stedet blev i de følgende mere end 200 år centrum for de danske aktiviteter i Asien. I 1755 etablerede man sig også i Serampore nær Calcutta, ligesom man samtidig gjorde det første forsøg på at underlægge sig den indiske øgruppe Nicobarerne.

Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne fortæller historien om den dansk-norske tilstedeværelse i Indien, som den udfoldede sig i sam- og modspil med lokale indiske herskere og andre europæiske kolonimagter. I begyndelsen var Tranquebar i lange perioder uden skibsforbindelse til Danmark; selv i storhedstiden omkring 1700 var der sjældent mere end et eller to skibe om året fra Danmark, og lokale forhold spillede en langt større rolle. I 1800-tallet mistede de indiske besiddelser deres betydning, og i 1845 blev de solgt til Storbritannien.

Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne indgår i det kolonihistoriske standardværk Danmark og kolonierne, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

Andre bind i Danmark og kolonierne:
Danmark - En kolonimagt
Grønland – Den arktiske koloni
Vestafrika – Forterne på Guldkysten
Vestindien – St. Croix, St. Thomas og St. Jan 

Danmark og kolonierne er skrevet af en række af landets førende kolonihistorikere under ledelse af en hovedredaktion bestående af: H.C. Gulløv (Nationalmuseet), Poul Olsen (Rigsarkivet), Niels Brimnes (Aarhus Universitet), Per Hernæs (NTNU, Trondheim), Mikkel Venborg Pedersen (Nationalmuseet) og Erik Gøbel (Rigsarkivet).

Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne er skrevet af Niels Brimnes (Aarhus Universitet), Esther Fihl (Københavns Universitet), Erik Gøbel (Rigsarkivet), Helle Jørgensen (University of Birmingham), Søren Mentz (Museum Amager), Simon Rastén (Nationalmuseet), Louise Sebro (Selsø Slot og Nationalmuseet) og Asger Svane-Knudsen (Rigsarkivet).

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER
 

Forside  
 
 
Danmark og kolonierne: Indien - Tranquebar, Serampore og Nicobarerne

1. udgave 2017
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712049586
414 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kan købes samlet

Lignende bøger