Der er ingen varer

Jørn Lund

Jørn Lund (f. 1946) har i hele sit arbejdsliv forsket i og formidlet dansk som sprog- og litteraturfag.

Ud over sit akademiske arbejde har Jørn Lund ydet afgørende bidrag til dansk uddannelses-, kultur- og sprogpolitik; han har deltaget i adskillige læseplansudvalg for grundskolen, gymnasieskolen og seminarierne og ledet Undervisningsministeriets perspektivudvalg og Kulturministeriets kanonudvalg. Jørn Lund blev professor ved Danmarks Lærerhøjskole 1980, derefter chefredaktør for Den Store Danske Encyklopædi 1991 og direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab 2002-11. Siden 2013 har han været formand for Dansk Sprognævn.

For sit store engagement i dansk sprog har Jørn Lund bl.a. modtaget Modersmål-Prisen i 2009 og Danske Banks hæderspris i 2011.

Som essayist og fast skribent i Politiken er Jørn Lund kendt for sine vittige, uhøjtidelige og skarpe diagnoser af nutidens sprog og sprogbrug, udgivet i bogform som bl.a. Den sproglige tilstandsrapport (2004), Dansk i nullerne (2011) og Dansk i skred (2014).

Jørn Lund
Dansk i nullerne
Dansk i nullerne - 50 sproglige diagnoser E-bog │Jørn Lund stiller skarpt på det danske sprog i nullerne. læs mere>
Dansk i skred
Dansk i skred - 52 sproglige opstrammere Jørn Lund stiller skarpt på udviklingen i det danske sprog. læs mere>

 

Gads Forlag har udgivet kvalitetsbøger siden 1855. Vores udgivelsesprogram omfatter romaner, biografier, historiske værker samt bøger om livsstil og sundhed.  Vi står samtidig bag Danmarks mest citerede opslagsværk, Kraks Blå Bog, og vi udgiver lærebøger til en række uddannelser, bl.a. under forlagsnavnene Gjellerup og Trojka. Forlaget ejes af G.E.C. Gads Fond, der støtter kulturelle og videnskabelige formål.