Undervisningsmateriale

Nu tilbyder Gads Børnebøger undervisningsmateriale til udvalgte bøger. En håndfuld bøger med relevante temaer, som på hver sin måde kan berige undervisningen.

Topscorer

Topscorer en ungdomsroman om fodboldtalentet Younes, der balancerer mellem to kulturer.

Bogen henvender sig i høj grad til unge, der interesserer sig for fodbold. Romanen vil kunne fange en læsergruppe, der måske ikke opfatter sig selv som læsere. Det gør Topscorer til et vigtigt værk, da den favner en lystlæsning, der også vil kunne anvendes i undervisningen.

Fra 8. klasse.
Undervisningsmaterialet er udviklet af Maria Louise Bjerrum.

Download undervisningsmaterialet her

Læs mere om Topscorer og find lektørudtalelse her

Den døde dame

Den døde dame er en underholdende roman om københavnerpigen Vera på 13 år, som kommer på en udfordrende og farlig tur til Bornholm. Vi er i 1950'erne, hvor meget er anderledes i forhold til i dag.
Historien er fængende og tidsbilledet er godt, som det ofte er i Thorstein Thomsens børne- og ungdomsbøger. Medvirkende til en god læseoplevelse er også en fin, lidt retro, forside og en overskuelig mængde tekst på siderne.
Thorstein Thomsen, giver baggrundsoplysninger om historiens tilblivelse og gode råd til, hvordan man opbygger et plot.

“Anbefales til fritidslæsning samt læsning og snak i en klasse."– Lektørudtalelse

Fra 7. klasse.
Undervisningsmaterialet er udviklet af Thorstein Thomsen.

Download undervisningsmaterialet her

Læs mere om Den døde dame og find lektørudtalelse her

Fuld af liv Natasja og Spillemand Kim Larsen

Bøgerne Fuld af liv Natasja og Spillemand Kim Larsen tegner et portræt af kunstneren og mennesket bag Natasja og Kim Larsen, og både tekst og illustrationer indbyder eleverne til at gå på opdagelse i Natasjas og Kim Larsens barndom og ungdom, inden de blev kendte, og i deres liv som udøvende kunstnere og folkeeje. 

I undervisningsmaterialet skal eleverne arbejde med den viden, de får om Natasja og Kim Larsen, og omsætte denne til egne produkter blandt andet foldebøger. Desuden skal de dykke ned i Natasjas og Kim Larsens tekstunivers og arbejde med fortolkning på forskellige planer, da eleverne både gennem illustrationer og meddigtning skal bearbejde den viden, de får om kunstneren gennem bøgerne. 

Materialet er målrettet 3. og 4. klassetrin og er opbygget med en førlæsningsdel, hvor eleverne skal undersøge deres forhåndsviden om kunstneren og efterfølgende erfarer, hvordan og hvor hurtigt de opnår ny viden blot ved at undersøge omslaget og forsatsbladet. Denne opdagelse vil motivere deres fortsatte læsning. Efterfølgende er der opgaver, mens eleverne læser, hvor de blandt andet skal arbejde med nøgleord om Kim Larsen og Natasja og omsætte den viden, de får undervejs, til egne produkter. Afslutningsvis er der opgaver til, efter at værket er læst. Her skal eleverne undersøge det aftryk, Natasja og Kim Larsen har sat for eftertiden ved eksempelvis at interviewe fans og/eller besøge mindesmærker rejst over Kim Larsen og Natasja.

Undervisningsmaterialet er udviklet af Maria Louise Bjerrum.

Download undervisningsmaterialet her

Læs mere om Fuld af liv Natasja og find lektørudtalelse her
Læs mere om Spillemand Kim Larsen og find lektørudtalelse her

Den store bandebog

Den store bandebog sætter fokus på bandeord, brugen af dem, og hvor de kommer fra.

I denne lærervejledning er opgaverne tilrettelagt med det formål, at eleverne får fokus på deres sprog og opnår en nysgerrighed og refleksion over, hvordan vi bruger sproget, og hvordan vores sprog hele tiden udvikler sig og bliver påvirket af en global verden. Desuden lægger opgaverne op til, at eleverne opnår viden om sproglig ”kontekst”, og at sproget, i denne sammenhæng bande- og skældsord, opleves forskelligt fra generation til generation eller fra kultur til kultur.

Fra 6. klasse.
Undervisningsmaterialet er udviklet af Maria Louise Bjerrum.

Download undervisningsmaterialet her

Læs mere om Den store bandebog og find lektørudtalelse her

Vulkan

Vulkan er en YA-roman om Anna, der har boet på krisecenter og nu kæmper for at starte på en frisk.

I undervisningsmaterialet arbejdes der med fortolkning af sammenhængen mellem Annas kamp og de faktasider om vulkaner, der supplerer romanens handling. Undervisningsmaterialet er opbygget med opgaver til før læsning, under læsning og efter læsning.

“Anbefales på det varmeste. Et godt bud på klassesæt til udskolingen.” – Lektørudtalelse

Fra 7. klasse.
Undervisningsmaterialet er udviklet af Maria Louise Bjerrum.

Download undervisningsmaterialet her

Læs mere om Vulkan og find lektørudtalelse her