Trolden på tredje og to andre eventyr

Trolden på tredje og to andre eventyr

Tre grumme, spændende og magiske fortællinger.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Shortlistet til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2022

En menneskeæder er løs i byen, og en ung kvinde må tage sagen i egen hånd, hvis udyret skal fanges.
En kuffert, der kan flyve en ud i verden, hvem ønsker sig ikke det?
Og en trold på tredje, som ikke er så let at lokke frem med tærter og kager, som man skulle tro.

Læs Menneskeæderen, Kufferten og Trolden på tredje. Tre grumme, spændende og magiske fortællinger, skrevet i bedste eventyrstil af Martin Glaz Serup og illustreret af Kristian Eskild Jensen.

Anmeldelser og omtale

”I Trolden på tredje er Glaz Serup tilbage i det groteske spor, som klart er det mest attraktive.” – Weekendavisen

”Flere titler leger med eventyrene, men hér er der tale om et værk, der hæver sig kunstnerisk ved genreleg, ikonotekst og en tro på barnets litterære forståelsesramme, og hermed er der tale om litterær ligestilling mellem barn og voksen som sammen kan gyse, grine og gætte ved oplæsningen. Trolden på tredje og to andre eventyr hører hjemme i børnelitteraturens første liga.” – Bogbotten.dk

 "... opskriften på et vidunderligt eventyr." - Ekstra Bladet

Lektørudtalelse, DBC

Trolden på tredje og to andre eventyr

Vurdering:
Velskrevne og vittige historier, med tydelige referencer til de klassiske eventyrfortællinger. De smukke illustrationer bidrager flot til bogens helt særlige stemning. Udgivelse af høj kvalitet, flot og med en dragende forside

Skrevet af Signe Rugtved Andersen

Undervisningsmateriale

Trolden på tredje

I Trolden på tredje og to andre eventyr puster Martin Glaz Serup og Kristian Eskild Jensen nyt liv til den eventyrlige fortælletradition. Bogen rummer tre dramatiske og drabelige eventyr, der er oplagte i grundskolens litteraturundervisning fra mellemtrinnet og op.
De tre moderne eventyr har tydelige intertekstuelle referencer til både H.C. Andersen, Ole Lund Kirkegaard og andre nyere tekster. Sproget er nutidigt og direkte, og eventyrerne afsluttes med en morale.

Materialet består af tre selvstændige undervisningsforløb, og det er dermed muligt at arbejde med hele værket eller udvælge et eller flere eventyr, eleverne kan fordybe sig i.
Med udgangspunkt i elevens oplevelse af teksten og den enkelte teksts potentialer tages eleverne igennem en række opgaver, der udfordrer deres forforståelse, kendskab til eventyrgenren og egen tolkning af teksten. Der stilles skarpt på intertekstualitet og forfatterkommentarer. Under hvert eventyr er indlagt mindre elevproduktioner. Til hvert eventyr er udarbejdet elevark til stilladsering af opgaverne.

Materialet er udarbejdet af Anja Godtliebsen

Download undervisningsmaterialet her

Trolden på tredje og to andre eventyr
Martin Glaz Serup & Kristian Eskild Jensen
1. udgave 2022
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år
ISBN: 9788762741652
Antal sider: 44
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 25-10-2022