Portræt – Podcastserie

I podcastserien PORTRÆT fortæller og diskuterer Tore Leifer historier om historiens mennesker, med udgangspunkt i Danmarks største portrætsamling som hænger på Frederiksborg. Herunder et udvalg af podcast hvor samtalerne tager udgangspunkt i bøger udgivet på Gads Forlag.

Klik og lyt – god fornøjelse!
Du finder dem også i din foretrukne podcast-app.

Damer der fik nok

Frederik 5.

Druk, kunst og slaveri

Lyt med når Tore Leifer diskuterer synet på Frederik den 5. her 300 år efter hans fødsel med historikerne Søren Mentz og Benjamin Asmussen – og kunsthistorikeren Bente Scavenius.

 

Den elskværdige europæer

Lyt med når Tore Leifer taler med Søren Mentz om hans bog om Frederik 5. hvor han på baggrund af den britiske diplomat Walter Titleys indberetninger tegner et portræt af en elskværdig og charmerende konge, der var populær i den brede befolkning. Frederik 5. var også europæer. Han så ud over Danmarks grænser og lod sig inspirere af en europæisk samtid præget af sanselighed, nydelse – og oplysning.

Valdemar den Store – Vores egen Volodymyr

Lyt med når Tore Leifer taler med Lars Kjær om hans bog, som er den første rigtige biografi om Valdemar.

Audienssalen – Et af Danmarks smukkeste rum

Lyt med når Tore Leifer taler med Thomas Lyngby, der har redigeret bogen om Audienssalen, der bragte barokkens nye strømninger fra Italien og Frankrig til Danmark.
De fortæller om den overdådige stuk, nærmest som stivnet flødeskum. Om de små engle for enden af gangen, der trækker forhænget til side, så vi kan komme ind til kongen. Og om den lyse og luftige kuppelsal, der er helt anderledes end noget andet på Frederiksborg.

Den stille filantrop – Den stille kunstsamler og mæcen – Johannes Hage


Lyt med når Tore Leifer taler med Heidi Laura om hendes biografi Den stille filantrop – Johannes Hage og hans tid. Her fortæller Heidi Laura om den gådefulde, tilbagetrukne og socialt engageret filantrop, der i en menneskealder var med til at forme Nordsjælland med sin velgørenhed.

Maleriets forbandelse

Lyt med når Tore Leifer taler med de to historikere Anders Ravn Sørensen og Benjamin Asmussen om deres jagt på Jens Juel-maleriet af Christophe Battier og dets ejere, som tager dem 130 år tilbage i tiden og helt frem til i dag og maleriets nuværende ejer.