Sophie Souid

Sophie Souid

Sophie Souid, født 1984, debuterede som børnebogsforfatter i 2018.

Om forfatteren

Sophie har en baggrund i modebranchen og har rejst verden rundt, men måtte helt til New York, før hun fandt sin rette hylde - som var i børnelitteraturen.

Sophie har allerede en lang række udgivelser i bagagen og er kendt for sin humoristiske og tempofyldte skrivestil.

Foto: Simon Klein-Knudsen

Q&A med forfatteren

Hvordan begyndte dit forfatterskab?

Jeg har altid fortalt historier. Til alle, der gad at lytte. Men jeg havde glemt hvor meget, jeg elskede at skrive, før en god ven huskede mig på det. Det var ikke en lige - eller let vej for mig. Men da det lykkedes, var det, som om noget klikkede på plads. Tænkt at kunne leve af sin fantasi. Og af at være barnlig. Jeg priser mig virkelig lykkelig.

Hvad inspirerer dig?

Ideerne er alle vegne. I luften, i interaktioner, inderst inde. Jeg har en forkærlighed for det skæve. Det mellem linjerne og det, som er lige foran os - men som man ikke altid kan se med det blotte øje.

Hvordan er din skriveproces?
 
Min proces er en legeplads. Nogle gange er mine fortællinger karakterdrevne. Andre gange plotdrevne. Men fælles er, at de altid tager afsæt i de dybe følelser. Også når jeg skriver tempo, action og humor. Og så skriver jeg bedst, når det er mørkt. Og redigerer skarpest, når det er lyst. Det er ret upraktisk. 

Er der noget særligt, du godt kan lide ved at skrive til børn?

At jeg kan tage børnene med på en rejse. Til et univers, hvor der er højt til loftet, og hvor jeg måske kan være med til at plante nogle små, gode frø hos dem. Give dem noget at spejle sig i. Noget at grine af. Og noget, der varmer om hjertet. Det er et stort ansvar, vi børnebogsforfattere har. Og det er jeg meget bevidst om.

Hvordan fik du idéen til Fødselsdagsønsket, der blev stjålet?
 
Fortællingen kommer lige fra hjertet og tager udgangspunkt i min egen historie og i min egen sorg. Jeg har skrevet bogen til min søn og til alle andre børn, som kan have glæde af at få hjælp til at oversætte deres følelser og give slip på det, de ikke kan kontrollere. Det er en vigtig del af helingsprocessen. Både for os store og for de små.