Læseklubmateriale

Her finder du læseklubmateriale, som vi håber kan åbne bøgerne op og starte en god snak og diskussion.

Hemmelighedernes bibliotek

Hemmelighedernes bibliotek er en uforglemmelig fortælling om venskab og sammenhold baseret på den virkelige historie om de heltemodige bibliotekarer på Det amerikanske bibliotek i Paris.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra, interview med Janet Skeslien Charles og aktiviteter, der tager dig dybere ind i bogens univers.

Katten, der ville redde bøgerne

Katten, der ville redde bøgerne er en ungdomsroman om livets store temaer: kærlighed, sorg og kunsten at finde tilbage til livet igen.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra.

Matrix

Matrix er en sanselig og visionær roman fra et middelalderkloster og en fortælling om skaberkraft, begær og kvindelige fællesskaber.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra og baggrundsviden om 1100-talsdigteren Marie De France, Matrix handler om.

Dig og mig på ferie

En sprudlende moderne modsætninger mødes-fortælling om Alex og Poppy, der tager på en sidste ferie sammen for at redde deres venskab. 

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra, interview med Emily Henry og Alex og Poppys ultimative roadtrip-spilleliste.

Strandlæsning

Strandlæsning er en sjov, klog og romantisk fortælling om kærlighed, tab og familiehemmeligheder – og om at opdage, at lykken kan findes i selv de mindste øjeblikke.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra, interview med Emily Henry og inspiration til endnu flere sommerbøger.

Detransition, Baby

Detransition, Baby er Torrey Peters’ prisbelønnede og anmelderroste debutroman. Det er en roman fra og om transmiljøet i New York og en universel fortælling om kærlighed, køn, sex og moderskab.

Læseklubmateriale består af et brev fra Torrey Peters, spørgsmål I kan diskutere bogen ud fra og opskrifter på drinks og kager, der optræder i bogen.

De forviste

De forviste er en storslået historisk roman om tre kvinders skæbnefortællinger, der kaster nyt lys over et mørkt kapitel i verdenshistorien: Englands straffefangekolonier i Australien i 1800-tallet.

Læseklubmateriale består af en Q&A med Christiana Baker Kline og spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra.

Heksens alfabet

Heksens alfabet er en roman om heksekunst og moderskab fortalt med ømhed og humor. Bibliotekaren Kamma længes efter en samhørighed med naturen og savner ritualer, der kan få hende gennem dagene. Hun beslutter at gå i lære som heks.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra og inspiration til mad, drikke og ritualer, der passer til bogen.

Gemmesteder

Gemmesteder er en ungdomsroman om ensomhed, mobning og venskaber. Om Line der gør alt for at blive populær – men på vejen taber sig selv.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra.

Kærlighedens år

Kærlighedens år er en roman om længsel, lyst og frihed. Det er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra og inspiration til musik og drinks, der passer til bogen.

En skøn alder

En skøn alder er en pageturner om racisme, klasse og privilegier. Det er en fortælling om en ung sort kvinde, som bliver udsat for et racistisk overgreb – og om hendes kvindelige hvide chef, som prøver at gøre alt det rigtige af alle de forkerte grunde.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra, interview med Kiley Reid og opskrifter på drinks, der optræder i bogen.'

Til verdens ende

Kærlighed, sorg og stor natur mødes i romanen Til verdens ende, hvor en ung kvindelig ornitolog begiver sig ud på en skæbnesvanger rejse fra Grønland til Antarktis.

Læseklubmaterialet består af spørgsmål, I kan diskutere bogen ud fra.