Løven og musen og 6 andre fabler, du selv kan læse

Løven og musen og 6 andre fabler, du selv kan læse

Et selvlæsnings-samlebind med syv fabler.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere
Læs 20 minutter om dagen er et selvlæsnings-samlebind med syv historier, som taler ind i de temaer, som behandles i skolen i 1. og 2. klasse, nemlig fabler.

Hver historie kan læses på cirka 20 minutter, og bogen indeholder en forældreguide med vejledninger og tips omkring læsning.

Læsning udvikler blandt andet koncentrationsevnen og empatien.
Anmeldelser og omtale

 ”Det er en bog, som både den voksne og barnet i fællesskab kan få stor glæde af (…) En super fin bog (…) Og den kan helt klart anbefales. At den så samtidig også er underholdende for den voksne er blot en ekstra bonus!” – bogrummet.dk

"Korte, for nogle kendte, historier med begrænset tekst på siderne iført skøn grafik gør dette til en læsevenlig bog (...) en skøn billedbog med fine og venlige illustrationer (...) En lækkerbisken at kaste sig over som ny læser." – bogblogger.dk

Lektørudtalelse

Læs 20 minutter om dagen: Løven og musen og 6 andre fabler, du selv kan læse

Kort om bogen:
Til understøttelse af læsekampagnen "Læs 20 minutter om dagen" indeholder bogen en guide til forældre samt syv af Æsops fabler, genfortalte og lette at læse for alle fra 6 år, der læsestøttes af en voksen.

Beskrivelse:
Bogen indeholder forrest en forældreguide, hvor de voksne får en indsigt i, hvordan man kan støtte og hjælpe barnet til at blive en god og stabil læser. De voksne bliver introduceret til kampagnen om at læse 20 minutter dagligt. Guiden har afsnit om, hvilke spørgsmål man kan stille til teksten, og hvordan man generelt kan guide sit barn i læseprocessen, før, under og efter læsning af teksten. Ligeledes informeres man om, hvordan man omregner til lix- og let-tal i letlæselige tekster og forskelle derpå. Hver tekst indledes med lix, let-tal, sætningslængder, og hvor mange lange ord teksten indeholder. Bogen er tyk, har hårdt omslag og et rødt læsebånd.

Vurdering:
Bogen har en positiv og anerkendende strategi til, hvordan forældre som en vigtig resurse for barnets læsning, guider og motiverer barnet til at blive en læser. De syv fabler er genfortalte og rigt illustrerede af forskellige udenlandske kunstnere. Teksterne er sat med en kæmpe typografi. Efter hver fabel er moralen forklaret, og der er opstillet spørgsmål, man kan samtale om.

Andre bøger om samme emne/genre:
Flere af fablerne er tidligere udkommet i serien "Flachs - allerførste læsning". Turbine har udgivet serien "Læs en fabel" - læsebearbejdede fabler til frilæsning med lix 10-11.

Til bibliotekaren:
Bogen anbefales til forældrekøb, eller til udlån fra børnebiblioteket.

Skrevet af Lisbeth Thue Hansen

Download poster


 

Download poster                                                                                                        Løven og musen og 6 andre fabler, du selv kan læse

1. udgave 2020
Hardback
Aldersgruppe: 6-9 år
ISBN: 9788762735019
Antal sider: 230
Pris: 199,95 kr.
Serie: Læs 20 minutter om dagen
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 14-04-2020

Kig i bogen