Arn og Birka (2) Solurt til Akva

Arn og Birka (2) Solurt til Akva

Arn og Birka er bror og søster. De har to griffe.

Pris: 229,95 kr.
Køb
Læs mere

Arn og Birka er bror og søster. De har to griffe.

I dag skal Arn fodre dem. Men Arns grif Akva er syg. Akva skal have solurt. Uden solurt vil den dø. Arn og Birka må flyve til Satos land Grolan for at hente solurt. Men mange farer lurer i Grolan.

Får Arn fat i solurt til Akva? Og kan han nå at redde den?

Lektørudtalelse

Solurt til Akva

Kort om bogen:
Arn og Birka er søskende og bor i byen Kløvis i landet Jala sammen med deres mor Madam Lifa. Madam Lifa er heks, en god heks, og hun kan helbrede de syge. En dag er Arns grif syg, og Arn kalder på sin mor. Kan hun helbrede griffen? For 6-7-årige.

Beskrivelse:
"Arn og Birka - solurt til Akva" er 2. del i serien "Arn og Birka", som er en del af serien "Gad - første læsning". Søskendeparret Arn og Birka bor sammen med deres mor i byen Kløvis. Deres mor er heks, men en god heks, og bliver kaldt Madam Lifa. En morgen da Arn er ude for at fodre deres griffer, ligger hans grif Akva hel slap på jorden. Den er syg. Arn kalder på sin mor, som siger, at Akva skal have solurt, som er en gul blomst. Blomsten vokser desværre kun i Grolan, som er den onde fyrstes land. Birka og Arn flyver afsted på Birkas grif, men det er hårdt for griffen at flyve med to. Når de frem? Bogen har lix 5,8.

Vurdering:
Som de andre bøger i serien er det en klassisk velskrevet fantasyfortælling, hvor der indgår magiske elementer og overnaturlige væsener. Bogen har farverige helsides tegninger, som fint understøtter fortællingen.

Andre bøger om samme emne/genre:
Det er oplagt at læse den første bog i serien Arn og Birka - Lifas safir. En anden letlæst fantasybog er fx Dragens offer.

Til bibliotekaren: 
Anbefales til skolernes PLC og folkebibliotekerne.

Skrevet af Stine Bille

Arn og Birka (2) Solurt til Akva
Kamilla Hjordt Juul
Illustrator: Maria Buchmann
1. udgave 2020
Hardback
Aldersgruppe: 6-9 år
LIX: 5,80
LO: 0,60
ML: 5,20
ISBN: 9788762734333
Antal sider: 36
Pris: 229,95 kr.
Serie: Gad – Første læsning
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 06-08-2020

Kig i bogen

Lignende bøger