Dronningerækken

Dronningerækken

Dronningerækken fortæller om alle Danmarks 51 dronninger, fra Thyra Danebod til Margrethe den Anden af Danmark.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Dronning Gunhild fra Polen, der levede omkring år 1000, skiftede mænd, ligesom andre folk skifter sokker. Hun var mor til de senere svenske, norske, danske og engelske konger, og hendes efterkommere regerede halvdelen af Europa, herunder det område, der senere blev til Rusland. Hun var en diva, der afgjorde hele Nordeuropas skæbne, havde Skandinavien i sin hule hånd og Østersøen som sin private sø.

Hvis altså alle historierne om hende passer.

Det og meget mere kan du læse om i Dronningerækken, der fortæller om alle Danmarks 51 dronninger, fra Thyra Danebod til Margrethe den Anden af Danmark. Undervejs kan du blandt andet også læse nyttige ting, som hvordan man lavede græskarsuppe i 1600-tallet, hvor længe, man måtte danse til et bondebryllup i 1783, om symptomerne på byldepest, om de ridende mesterskytter i den Mongolske Horde, om hvornår mænd gik med høje hæle, og om, hvad det vil sige at bære jernbyrd. Anja Gram leverer 51 dronningeportrætter.

Vibe Termansen er historiker og journalist. Hun har lavet børnesektionen Faktisk på Weekendavisen og skrevet børnebøgerne Spillemand - Kim Larsen og Fuld af liv - Natasja.

Anmeldelser og omtale

"... en flot dansk æstetisk faglitterær udgivelse." – Bogbotten.dk

Lektørudtalelse, DBC

Dronningerækken

Vurdering
Meget flot fagbog om Danmarks dronninger. Teksterne er af forskellig længde, men meget informative og det samme gør sig gældende med afsnittene om hvad der sker på samme tid. Det er en god balance, så man ikke kun lærer noget om dronningerne, men også om den tid de levede i. Illustrationerne er både stemningesfulde og dekorative

Skrevet af Line Dalbro Schaumann

Undervisningsmateriale

Dronningerækken

Historie handler om andet end gamle hvide mænd og store krige. Alligevel kan man godt tvivle, når man ser på kanonpunkterne, historiebøgerne og fagportalernes forløb. Pigernes og kvindernes historie glimrer ofte ved deres fravær. Bogen Dronningerækken vender op og ned på dette, og i det tilhørende undervisningsmateriale kan du og dine elever dykke ned i de danske dronningers historie og undersøge, hvad der skete i Danmark på dronningerne samtid.

Undervisningsmaterialet er inddelt i seks forskellige temaer, så der er mulighed for at plukke i historien og arbejde med et særligt tema/periode, eller lade eleverne fordybe sig i forskellige temaer/historiske perioder. Elevopgaverne er kreative, her inviteres eleverne bl.a. til at lege med historiefortællingen.

Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Lars Allan Haakonsen, der blandt andet er fagkonsulent hos CFU Nordjylland og ophavsmand til historiefidusen.dk.

Download undervisningsmaterialet her

Dronningerækken
Vibe Termansen
Illustrator: Anja Gram
1. udgave 2022
Hardcover
Aldersgruppe: 10-12 år
ISBN: 9788762740402
Antal sider: 240
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 04-11-2022