Modstand

Modstand

Modstand foregår i Holland under 2. Verdenskrig og er inspireret af Hollywood-legenden Audrey Hepburns barndom.

Pris: 289,95 kr.
Køb
Læs mere

Modstand foregår i Holland under 2. Verdenskrig og er inspireret af Hollywood-legenden Audrey Hepburns barndom.

Fjortenårige Edda hedder egentlig Audrey, men kalder sig Edda for at dække over, at hun er halvt englænder, hvilket besættelsesmagten ikke vil bryde sig om. Den by, Edda bor i, lider under nazisternes hårde behandling af befolkningen – indbyggerne sulter og lever i konstant frygt. Eddas onkel er blevet myrdet af nazisterne, og hendes bror er taget til fange. Edda vil gøre alt for at hjælpe den hollandske modstandsbevægelse med at kæmpe mod tyskerne.

Men hvor meget kan en teenagepige egentlig gøre? Ret meget, viser det sig faktisk …

En virkelig spændende fortælling, der giver et lærerigt indblik i de rystende forhold, Audrey Hepburn og den hollandske befolkning oplevede under besættelsen.

Audrey Hepburn (1929-1993) var en belgisk-født, britisk skuespiller, som opnåede stor berømthed i en række Hollywood-film, bl.a. Prinsessen holder fridag, Pigen Holly og My Fair Lady. Hun var meget engageret i sit arbejde for UNICEF og gjorde en stor indsats for at sætte fokus på børns rettigheder.

Lektørudtalelse, DBC

Modstand


Vurdering:
Spændende, gribende og barsk roman om besættelsen af Holland under 2. verdenskrig. Vi følger Edda og hendes familie gennem hårde og farlige tider mens krigen og dens følger forværres i den lille by, de bor i. En tid med modstand og håb, sult og sorg. En stærk fortælling om en 14-årig pige, der ikke lader sig kue af besættelsesmagten!


Skrevet af Mette Balle Christensen

Modstand
Tom Palmer
Oversat af: Klavs Brøndum
1. udgave 2023
Hardcover
Aldersgruppe: 10-12 år
ISBN: 9788762742352
Antal sider: 188
Pris: 289,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 28-06-2023