BÆST | PAPERBACK

BÆST | PAPERBACK

Årgang 2024 – Forvandling

Hvad skete der egentlig nede ved åen den sommer? Noget er forandret, selvom drengene ikke taler om det.

Pris: 99,95 kr.
Køb
Læs mere

Årgang 2024 er en serie kortromaner for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en kortroman hver, alle med samme tema, nemlig FORVANDLING.

Jeg gik et par skridt længere ind i krattet, bøjede mig ned for bedre at kunne se. 

Længere inde forvandlede skoven sig til et kroget net af grene og lange planter, der slyngende og buede sigrundt om og ind i hinanden i forvirrede mønstre. Jorden var sumpet og mindede mere om mose end om en skovbund. Alt derinde i mørket var glinsende og vådt og ligesom slimet. Som en helt anden verden. Var det der, varmen kom fra?

Hvad skete der egentlig nede ved åen den sommer? Noget er forandret, selvom drengene ikke taler om det. Men det går især op for dem, da Eva begynder i klassen og åbner døren til noget helt nyt. 

Undervisningsmateriale

Årgang 2024


Hvad kendetegner en kortroman? Og hvilke tematikker, personer, symboler og eventuelle spændingsgreb er på spil i de fem fortællinger af Jonas Kleinschmidt, Laura Ringo, Sanne Søndergaard, Eva Aagaard og Dennis Glintborg? Download lærermiddelforfatter Trine Mays undervisningsforløb til serien, og få masser af kreative opgaver, din klasse kan arbejde med.

Download undervisningsmaterialet her

Lektørudtalelse, DBC

Vurdering:
Om Årgang 2024 bøgerne:
Velskrevne udgivelser, der med forskellige greb kredser om at blive voksen og gennemgå en forvandling. Som helhed berører teksterne tematikker genkendelige for unge. Nogle tekster er realistiske hverdagsskildringer, mens andre har en foruroligende mystik over sig. Fælles for teksterne er, at de er åbne for fortolkning

Skrevet af Marion Tirsgaard

BÆST | PAPERBACK - Årgang 2024 – Forvandling
Jonas Kleinschmidt
1. udgave 2024
Paperback
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762743564
Antal sider: 88
Pris: 99,95 kr.
Serie: Årgang 2024 – Forvandling
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 30-01-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 198 g (1. oplag)