Frisk luft | PAPERBACK

Frisk luft | PAPERBACK

Årgang 2024 – Forvandling

Der er natløb på efterskolen. Uno. Det afholdes hver eneste år, og det er berygtet blandt eleverne.

Pris: 99,95 kr.
Køb
Læs mere

Årgang 2024 er en serie kortromaner for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en kortroman hver, alle med samme tema, nemlig FORVANDLING.

Stemmerne kommer tættere på. Døren til vores værelse bliver sparket op. To af lærerne står med koste, som de slår mod gulvet, og råber: ”Uno, Uno, Uno!”

Ansigterne er gemt bag elefanthuer. Ronja og jeg ved, hvad vi skal. Vi har hele tiden vidst, det ville ske. Bare ikke hvornår. Vores tasker ligger klar i skabene. På under 10 minutter skal vi stå klar på gårdspladsen, ellers er vi allerede dumpet.

Der er natløb på efterskolen. Uno. Det afholdes hver eneste år, og det er berygtet blandt eleverne. For ingenting er, som det plejer til Uno. Man skal spille med helt nye regler. Og ingen er den sammen efter at have deltaget i UNO.

Hvem når i mål først? Og til hvilken pris?

Undervisningsmateriale

Årgang 2024


Hvad kendetegner en kortroman? Og hvilke tematikker, personer, symboler og eventuelle spændingsgreb er på spil i de fem fortællinger af Jonas Kleinschmidt, Laura Ringo, Sanne Søndergaard, Eva Aagaard og Dennis Glintborg? Download lærermiddelforfatter Trine Mays undervisningsforløb til serien, og få masser af kreative opgaver, din klasse kan arbejde med.

Download undervisningsmaterialet her

Lektørudtalelse, DBC

Frisk 

Vurdering:
Om Årgang 2024 bøgerne:

Velskrevne udgivelser, der med forskellige greb kredser om at blive voksen og gennemgå en forvandling. Som helhed berører teksterne tematikker genkendelige for unge. Nogle tekster er realistiske hverdagsskildringer, mens andre har en foruroligende mystik over sig. Fælles for teksterne er, at de er åbne for fortolkning.

Skrevet af Marion Tirsgaard 

Frisk luft | PAPERBACK - Årgang 2024 – Forvandling
Laura Ringo
1. udgave 2024
Paperback
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762743557
Antal sider: 88
Pris: 99,95 kr.
Serie: Årgang 2024 – Forvandling
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 30-01-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 198 g (1. oplag)