Hunden, der ikke måtte lave puha

Hunden, der ikke måtte lave puha

og andre historier fra min skaldede morfar

Da jeg var dreng, havde jeg en skaldet morfar, der var god til at fortælle historier. Der er mange morfar-historier i den her bog.

Læs mere

Da jeg var dreng, havde jeg en skaldet morfar, der var god til at fortælle historier. Han sagde, at de kom og bankede på hans pande, og så lukkede han dem ind. Så sad de dér og ventede, indtil de spadserede ud af hans mund.

Der er mange morfar-historier i den her bog; én om 50 ostemadder, én om en cigartudse, én om en pige, der var så uheldig, at hun reddede sine bedste venner og én om en hundekat.

Min morfar sagde, at historierne var sande. Men jeg er ikke sikker på, at hr. Fiinsen virkelig satte en prop i numsen på sin hund.

Tre hurtige spørgsmål til forfatteren

Der er gået seks år, siden den første bog med din skaldede morfars godnathistorier. Hvorfor så lang tid mellem den og den her?
Jeg har hele tiden forestillet mig, at der skulle komme en bog til, hvor historierne ikke handlede om ting, men om mennesker. Men pludselig var min redaktør væk fra Carlsen, og jeg forsvandt også derfra. Så gik der nogle år, og hun spurgte, om jeg ikke lyst til at skrive nogle manuskripter til hende. Så accelererede morfarhistorierne op igen.
 
Drengen i bogen hedder Thorstein. Er det dig?
I den første bog hedder drengen Gibber. Det var, hvad jeg faktisk blev kaldt som dreng. Men det er der jo ingen, der kan vide. Om det er mig og min morfar? Jo, det er, hvad jeg forestiller mig. Når jeg lukker øjnene, kan jeg let genkalde mig min mormor og morfars lejlighed. Den så ud, fuldstændig som den gør i bøgerne. Jeg vil ikke påstå, at min morfar har fortalt alle de historier. Men nu er jeg jo selv morfar og har fortalt dem. Selvom jeg ikke er lige så skaldet som min egen morfar.
 
Historierne skifter mellem alvor og fabuleringer. Hvordan tror du, at dine læsere reagerer på det?
Jeg har ikke prøvet mine morfarhistorier af på børn. Men jeg har da læst den første bog op for mit barnebarn, da han var seks. Og den kunne han godt lide. Nåh ja, måske var det også en grund til, at jeg skrev nogle flere. Det er altid godt at få ros af sit barnebarn.

Om illustratoren

David Bülow (f. 1973)  er uddannet arkitekt i 2002 og selvlært tegner, passioneret kok og motorcykelentusiast. Han bor i København med sin kæreste og datter på 9 år – og en hund, der hedder Fister. 
Instagram @bulow_ink
 
”Mit arbejde som arkitekt giver mig lyst til også at skildre det liv, der leves i byer og bygninger, virkelige som uvirkelige.”
 
Hunden, der ikke måtte lave puha  er den første børnebog, David Bülow har illustreret. 

Presse

Her kan du finde billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.
Forside 
 


Forfatterfoto af Thorstein Thomsen                                         
Foto: Privat                                             Hunden, der ikke måtte lave puha - og andre historier fra min skaldede morfar
Thorstein Thomsen
Illustrator: David Bülow
1. udgave 2019
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år, 10-12 år
ISBN: 9788762733923
Antal sider: 130
Pris: 149,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 22-11-2019

Kig i bogen

Forfatter

Thorstein Thomsen

Thorstein Thomsen

Thorstein Thomsen, 1950-2021, var cand.mag., forfatter og musiker. Læs mere

Lignende bog